Rikke Iversen og Silkeborg-Voel løb ind i årets første nederlag på udebane mod København Håndbold. Arkivfoto: Martin Ballund

Nederlag i nøglekamp: Voel kom ned på jorden

Mathias Hove Andersen 

For første gang i år tabte Silkeborg-Voel en ligakamp, og holdet er nu dumpet ud af top-6

HÅNDBOLD Efter seks sejre på stribe måtte spillerne fra Silkeborg-Voel KFUM torsdag aften gå fra banen som tabere af en kamp i Primo Tours Ligaen.

Hjemme i Frederiksberg Hallen vandt København Håndbold nøglekampen med 34-28, og holdet fra hovedstaden avancerer derfor til tredjepladsen i landets bedste række.

Silkeborg-Voel dumper samtidig ned på den uønskede syvendeplads, der ikke giver adgang til slutspillet, og med sejren er København Håndbold nu også bedre i det indbyrdes regnskab.

Det samme gælder Nykøbing Falster, som akkurat har sneget sig forbi Voel-kvinderne efter onsdagens udesejr over Team Esbjerg.

Bare to redninger
Allerede efter små seks minutters spil af kampen i København havde værterne slået et hul ved stillingen 6-3, da Anne Cecilie la Cour scorede sit tredje mål. Voel-forsvaret havde i det hele taget meget svært ved at holde den tidligere holdkammerat nede.

Silkeborg-Voel svarede dog fint igen med ligatopscorer Trine Troelsen som den helt store offensive oplevelse. Voel-profilen blev noteret for otte scoringer inden pausen, men i den modsatte ende havde gæsterne store problemer.

I de første 30 minutter blev Voels målvogtere blot noteret for to redninger. I begge tilfælde var det Stine Bonde, der lukkede af på straffekast, men i åbent spil fik keeperen ikke fingre i noget, og det samme var tilfældet for Stephanie Andersen.

Hjemmeholdet kunne til sammenligning glæde sig over 10 redninger fra keeperen, og den københavnske pauseføring på 21-18 var derfor ganske fortjent.

Spænding til sidst
I slutningen af første halvleg havde Silkeborg-Voel forsøgt at vende billedet ved at gå frem i et 5:1-forsvar, men den umiddelbare effekt var svær at spore.

København Håndbold dominerede fortsat opgøret, og efter det første kvarter af anden halvleg, så tingene ud til at være afgjort, da værterne bragte sig foran med 30-22.

Trine Troelsen, der havde været mere anonym efter pausen, meldte sig dog igen ind i opgøret, og med godt tre minutter tilbage på uret, reducerede hun værternes føring til 32-28 med sin 12. og sidste scoring i kampen.

Silkeborg-Voel havde vundet det første indbyrdes opgør med fire overskydende mål, og det regnskab var derfor stadig åbent i slutfasen, men københavnerne var for stærke og hentede en fortjent seksmålssejr.