Gamle Gnags på nye flasker

MUSIK Der er intet nyt under den lave sol på vinterhimlen på det nye album, »Nørd«, som Danmarks ældste rockband, Gnags, sender på gaden i morgen fredag 3. februar.

Det er nemlig hele skiven igennem gode, gamle Gnags på nye flasker.

Og godt for det. For lige som de jævnældrende Rolling Stones, behøver Gnags nemlig heller ikke at genopfinde sig selv en gang til.

Det var sommerens to koncerter i Silkeborg - først ved Hede Rytmer i maj og Den store Vejfest i september - et flot bevis for.

»Mr. Swing King« og »Rytmehans« og alle de andre Gnags-klassikere efter rockbandets imponende 50 år på landevejen har stadig særdeles godt fat i publikum.

»Nørd«, som det nye album hedder, er nummer 22. i rækken.

Et Silkeborgband
Det er det første udspil i otte år siden »Legepladsen« fra 2008, og albummet har været tre år udervejs.

Der har gennem tiderne været stor udskiftning i Gnags, og nu er det Peter A.G. - naturligvis - og guitaristen Per Frost, der tegner bandet.

Og lad os i den forbindelse endelig ikke holde os tilbage, men bare kalde Gnags for et Silkeborg-band.

For Peter A.G. bor som bekendt det meste af året ved Laven, mens også Per Frost har sine rødder her i byen, da hans far i en periode var købmand i Alderslyst.

A.G. og Frost rører på det nye album i den musikalske gryde, som de gamle Gnags slog rundkreds om, dengang »derude på savannen et sted«.

Den gang sang Peter A.G. om »De vilde kaniner« på »Den blå hund«.

I dag synger han om »Den humpende due« - en smuk kommentar til samfundets skæve eksistenser pakket ind i en umiskendelig tyk vellyd at netop Gnags.

Der er ingen tvivl om, at Peter A.G.’s og Per Frost’s version af Gnags anno 2017, nok skal få sine anmelderhug i visse blade for det skriggule »Nørd«-album.

Men ikke her.

Og det skyldes på ingen måde, at vi nu tager de to veteraner ind under vingerne og kalder Gnags for et Silkeborg-band.

»Nørd« skal have fem flotte stjerner, netop fordi det lykkedes at ramme den velkendte og helt unikke Gnags-lyd, som kan få store folkemængder til skråle sammen i højt humør.

Og fordi god, gammel vin, ofte smager meget bedre på nye flasker.