Søren Kristian Frydenlund-Vad (til venstre) håber på fuldt hus ved nytårskoncerten på Toftebjerg, der finder sted den 8. februar. Her er han på scenen ved en tidligere koncert sammen med kollegaen fra Den Kreative Skole, Stig Nørregaard. Foto: Jens Anker Tvedebrink

Kun en enkelt nytårskoncert i Them

Mette Andersen 

På grund af ombygningen af Toftebjerg bliver der i år kun en enkelt af de traditionsrige koncerter

MUSIK De traditionsrige nytårskoncerter i Medborgerhuset Toftebjerg i Them bliver ikke helt, som de plejer i år.

De to koncerter finder normalt sted lige i starten af det nye år, men på grund af den igangværende ombygning af medborgerhuset er arrangementet denne gang rykket til februar. Og der bliver kun en enkelt nytårskoncert, oplyser Søren Kristian Frydenlund-Vad fra Den Kreative Skole.

Det hænger sammen med, at det er besluttet, at Old Boys Big Band i år ikke skal medvirke ved koncerten, hvor bandet ellers plejer at slutte af. Bigbandet skal nemlig spille ved indvielsen af det »nye« medborgerhus i slutningen af april.

- Og da bigbandet plejer at trække en del tilhørere til nytårskoncerterne, vil vi hellere have en enkelt aften med fuldt hus i år i stedet for to med en halvfuld sal, forklarer Søren Kristian Frydenlund-Vad.

Nytårskoncerten finder sted på onsdag den 8. februar. Tidspunktet skyldes, at forventningen oprindelig var, at ombygningen af medborgerhuset ville være færdig til den tid, men tidsplanen er skredet, og det »nye Toftebjerg bliver først klar til april.

Endnu mangler blandt andet caféen at blive færdig, og dermed bliver der ved nytårskoncerten ikke som hidtil mulighed for at spise i medborgerhusets café inden koncerten.

Derimod vil der i salen på 1. sal, hvor koncerten finder sted, blive serveret en anretning og et glas champagne i pausen.

På programmet er det lokale kor fra Gjessø, Local Vocal under ledelse af Ingeborg Haubjerg, trioen Iris med Ida Skovmand Ferrall og Ida Hegaard (sang) og Rosanna Sørensen på guitar samt søskendeparret Gitte og Niels Bak. Niels Bak vil af mange være kendt som guitarist i det lokale band »Road to Cairo«.

Også Den Kreative Skoles lærerband spiller inden pausen.

Herefter går YBSB (Young Boys Small Band) på scenen. Bandet består af de gamle drenge Gorm Sæderup, Phil Stewart og Palle Kousgaard fra Old Boys Big Band suppleret af den professionelle bassist Brice Soniano fra Vrads.

På plakaten er desuden Ry-koret Voicettes under ledelse af Stig Nørregaard, inden aftenen sluttes af med fællessangen »Vær velkommen«.