20-årige Rubio Rubin er ankommet til Silkeborg. Mandag formiddag var den amerikanske offensivspiller for første gang at finde på Søholt, hvor han skulle hilse på sine nye holdkammerater og trænerteamet. Den tidligere Utrecht-spiller kan først træne med i de kommende dage. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Rubin må ikke træne med SIF

Mathias Hove Andersen 

Rubio Rubin er ankommet til Silkeborg, men angriberen venter på at få de nødvendige tilladelser i hus

FODBOLD Silkeborg IF hentede på transfervinduets sidste dag 20-årige Rubio Rubin, der var blevet løst af sin kontrakt i hollandske FC Utrecht, og mandag var amerikaneren for første gang på plads i Søholthuset.

Den amerikanske angriber mangler dog fortsat at få de nødvendige tilladelser på plads, inden han kan tage hul på arbejdet i SIF, men han glæder sig til at kunne deltage i træningen.

- Jeg er en fyr, der arbejder hårdt og giver mig 100 procent for holdet. Det vil jeg også gøre nu, så jeg kan få fodboldglæden igen, siger Rubio Rubin, der har et begrænset kendskab til SIF.

- Jeg må være ærlig og sige, at jeg ikke ved ret meget om klubben, men jeg ved en del om den danske liga. Det er en god række, og jeg ser frem til det. Jeg har bare lyst til at spille fodbold, og det er det vigtigste for mig lige nu, siger Rubio Rubin, der har fået en kort kontrakt gældende for resten af denne sæson.

Selvom SIF primært var på udkig efter en kantspiller, betragter nyerhvervelsen sig selv som angriber.

- Mit personlige mål er at score her i Silkeborg. Det er det, jeg skal gøre som angriber, og så ser jeg frem til at konkurrere på et højt niveau. For klubben er målet selvfølgelig at undgå nedrykning. Samtidig vil vi gerne spille god fodbold og vinde kampe, fastslår Rubio Rubin, der melder om fin form.

- Jeg synes, formen er god. Inden jeg kom til Danmark, spillede jeg et par kampe på andetholdet i Holland. Jeg håber på, at jeg kan være oppe i fulde omdrejninger så hurtigt som muligt. Jeg vil gerne spille og hjælpe holdet, men jeg må også være tålmodig og vente på chancen, siger Rubio Rubin.

Hvis Rubio Rubin kommer op på det niveau, der tidligere har givet tre kampe på det amerikanske A-landshold, kan SIF-fansene godt begynde at glæde sig, men i første omgang må amerikaneren altså vente med at snøre støvlerne.