Dådyrene er indlogeret hos Aqua. De er stadig en smule sky, men de vil vænne sig til mennesker efterhånden. Den officielle indvielse af dådyrparken sker på mandag. Foto: Louise Mark Nielsen/Aqua

Dådyr er første skridt på forvandlingen af Aqua

Brian Holst 

Aqua har taget hul på den store plan om at gøre parken til en topattraktion i Danmark. Årets store nyhed er en dådyrpark

SILKEBORG I løbet af de næste 10-15 år skal Aqua udvikle sig fra at være en af Midtjyllands største attraktioner.

En såkaldt masterplan skal føres ud i livet og generere én stor nyhed til parken hver sæson. Denne sæson bliver det en dådyrpark på 4000 kvadratmeter, som bliver indviet på mandag den 13. februar.

- Silkeborg har ikke haft sine egne dådyr, siden dyreparken i byen blev lukket for en del år siden i forbindelse med motorvejsbyggeriet. Vi er rigtig glade og stolte over at give lokale og turister muligheden for igen at komme tæt på de smukke dyr, siger akvarie- og dyreparkchef, Maiken Langvold.

Store planer
Gæsterne i Aqua har mulighed for at komme helt tæt på rådyrene, fordi der er fri adgang til folden.

- Dyrene er lidt sky, så man skal gå stille og roligt og vise hensyn, siger Maiken langvold.

I årene fremover er det også meningen, at Aqua skal præstere endnu større nyheder. Ifølge Aquas masterplan skal Aqua have fordoblet arealet, og man har fået tilladelse af Silkeborg Kommune til at udvikle sig i retning mod Remstrup Å. Et areal, der tilhører Silkeborg Kommune. Her er der blandt andet planer om at opføre en såkaldt flod-safari. Via udgravninger skal der skabes en flod, som slynger sig forbi forskellige dyremiljøer. Det er også her, der skal være træ-top vandring, svævebaner, overnatningslejr, gangstier og meget mere.

Peter A.G. kommer
Indvielsen af dådyrparken på mandag i vinterferien foregår med besøg af Silkeborgs borgmester, Steen Vindum (V) og albumaktuelle Peter A.G. fra Gnags, der er Aquas ambassadør. I vinterferien er der desuden mulighed for at opleve meget andet i Silkeborgs dyrepark. Der vil blandt andet være mulighed for at lave en isskulptur, møde Kong Frost og skyde med bue og pil.