Allan Damgaard og BSV må kigge lang efter førstepladsen efter nederlaget i Aalborg. Foto: Martin Ballund

BSV halsede efter i topopgøret

Mathias Hove Andersen 

Bjerringbro-Silkeborg må kigge langt efter førstepladsen efter klart nederlag i Aalborg

HÅNDBOLD Førstepladsen i 888Ligaen var på spil, da Bjerringbro-Silkeborg onsdag aften var på besøg hos Aalborg Håndbold i Jutlander Bank Arena, hvor hjemmeholdet løb fra BSV’erne og vandt 28-24.

BSV, der havde tabt det første indbyrdes opgør i ligaen med 24-25 i Jysk Arena, var inden topkampen to point efter nordjyderne, og afstanden til duksene er nu fordoblet til fire point, mens TTH Holstebro på tredjepladsen har samme pointantal som BSV’erne.

Indledningen på topopgøret var ganske lige, men aalborgenserne formåede alligevel at slå et lille hul og etablere en tremålsføring efter små ni minutters spil.

Det forspring kæmpede BSV’erne efterfølgende for at få neutraliseret, men efter et kvarters spil kunne værternes norske stjerne, Sander Sagosen, sende Aalborg Håndbold på 9-6 med sin fjerde scoring i opgøret.

BSV kom dog bedre med, og fem minutter senere kunne Nikolaj Øris Nielsen reducere hjemmeholdets føring til 10-9. BSV-backen gentog kunsttykket med fem minutter tilbage af første halvleg, hvor han scorede til 12-11, men det blev den sidste BSV-scoring inden pausen, og nordjyderne formåede at udbygge forspringet til 15-11.

Humøret i BSV-lejren blev ikke bedre, da aalborgensernes Stefan Sigurmannsson i halvlegens sidste sekund gik fra en spids vinkel og sendte bolden lige i ansigtet af målmand Søren Rasmussen, der glippede dele af sæsonopstarten på grund af en hjernerystelse.

Efter pausen havde Sebastian Frandsen taget plads i BSV-målet, og selvom han hurtigt bød ind med et par redninger, havde Aalborg Håndbold udbygget føringen til 20-14 efter små otte minutters spil af anden halvleg.

Kampen var dog ikke afgjort. Hjemmeholdet blev efterfølgende ramt af to hurtige udvisninger, og det udnyttede BSV til at reducere til 20-17 anført af Johan Hansen på fløjen.

Aalborg Håndbold trak dog igen fra BSV’erne, og med 10 minutter tilbage på uret kunne hjemmeholdets Patrick Wiesmach score til 26-20.

Der var derfor ikke den store spænding i slutfasen, hvor BSV’erne forgæves forsøgte at ændre på resultatet, og Aalborg Håndbold kørte i stedet en sikker sejr på fire mål i hus foran 3854 tilskuere.

Næste opgave for BSV er en udekamp i Champions League mod PSG Handball. Den spilles lørdag aften klokken 20.30.