- Det har været en lang rejse at nå hertil, siger 28-årige Carsten Lavrsen Rasmussen, der bliver den nye købmand i Funder. Onsdag var der rejsegilde på dagligvarebutikken på Funder Bygade.

Ny købmand vil være »Købmand Carsten«

Købmand Carsten Lavrsen Rasmussen glæder sig til at komme i gang i den nye Rema 1000 i Funder

REJSEGILDE For 28-årige Carsten Lavrsen Rasmussen var det lidt af en milepæl, da han i den forgangne uge var med til rejsegilde i den nye Rema 1000-butik på Funder Bygade.

For i mange år har han drømt om at blive selvstændig købmand, og den kommende Rema 1000 i Funder bliver mere eller mindre bygget til ham.

I hvert fald er det ham, der efter fire år som købmand hos Rema 1000 i Brædstrup fremover bliver den lokale købmand i Funder. Og det lokale islæt tager han meget alvorligt.

»Købmand Carsten«
- Jeg vil være »Købmand Carsten«. Jeg vil være den lokale købmand, som man husker fra gamle dage, siger Carsten Rasmussen, der om tre uger begynder at bygge hus til sig selv og hustruen Pernille få hundrede meter fra den kommende dagligvarebutik.

Han kommer oprindeligt fra Galten, men har boet de sidste otte år i Silkeborg. Og netop opvæksten i Galten bruger han som afsæt til sin og hustruens nye tilværelse i Funder.