Det var i forbindelse med byggeriet af en ny rundkørsel ved Knudlund, gasrøret blev gravet over af en entreprenør-maskine. Politi og brandvæsnet kom for at få kontrol på situationen. Privatfoto

Politi og brandfolk kæmpede mod gassen

Adskillige udrykningskøretøjer blev tilkaldt, da et overgravet gasrør betød, at 450 ejendomme tirsdag var uden gas i Knudlund, Salten og Gl. Rye

KNUDLUND I forbindelse med etableringen af en ny rundkørsel ved Bygma i det nuværende T-kryds Jævndalvej-Rodelundvej i Knudlund blev et gasrør tirsdag klokken cirka 10.40 gravet over af en entreprenørmaskine.

Der sivede gas ud, og der blev hurtigt slået alarm til myndighederne. Politiet sendte to patruljer og landbetjenten i Them til stedet og Brand og Redning kom med indsatsleder, samt brandbiler fra stationerne i Them og Silkeborg.

Brandfolkene lagde en vandtåge over den udsivende gas for at modvirke en antændelse.

- Heldigvis drev gasskyen i retning mod Them, hvor der med undtagelse af Bygma ikke er større bebyggelse. Derfor blev det ikke nødvendigt at foretage evakuering. Folkene i Bygma fik besked på at holde døre og vinduer lukket, og hele indsatsen forløb fint, siger indsatsleder Anders Simonsen, Brand og Redning i Silkeborg.

Han oplyser, at en vaks Røde Kors-medarbejder som en af de første på uheldsstedet fik standset en stor del af trafikken, indtil politiet nåede frem og kunne tage over. Herefter blev der af etableret omkørsel.

Tre kvarter efter alarmeringen var det lækkende gasrør tætnet og afspærringen ophævet. En 26-årig mand fra Hasselager blev kørt til kontrol på skadestuen, fordi han havde indhaleret gas. Han slap dog uden skader, oplyser politiet i Silkeborg.

- Graveskaden på gasrøret betød, at ca. 450 gasforbrugere i Knudlund, Salten og Gl. Rye, har været uden gas. Gassen fik gasforbrugerne igen omkring klokken 16, men der er sivet noget fugt ind i røret, hvilket kan betyde, at nogle af forbrugerne kan oplevet driftstof. Man kan i princippet godt selv starte anlægget igen, men vi er også klar med hjælp og information på telefon 62 25 91 14, siger kommunikationschef i HMN Naturgas, Malene Hadrup.

haff/holst