Paul Harrison er tilbage i Silkeborg ved Frokostjazzen på lørdag.

Ønskeøen flytter fra Odden til Badet

Christian Kloch Larsen 

To af de populære kunstværker er foreløbig flyttet til skulpturparken ved Kunstcentret Silkeborg Bad

KUNST Ønskeøen på Odden har været et stort tilløbsstykke siden åbningen fredag 20. januar, hvor de farverige kunstværker markerede børnenes åbning af europæisk kulturhovedstad Aarhus 2017.

Ønskeøen var så stor en succes, at udstillingsperioden på Odden blev forlænget frem til 5. februar, og nåede man ikke at se den, eller vil man gerne se en del af kunstværket igen, så sker det fremover på Kunstcentret Silkeborg Bad. Her vil foreløbig to af de fire værker nu udstillet. Ikke mindre end 733 børn fra 33 børnehaver rundt om i kommunen har bidraget til de fire kunstværker, som har form som henholdsvis en kæmpe spiral, en fire meter høj tipi, en hule og en slangeformet væg. På installationerne, som børnene kan bevæge rundt i, er der monteret plexiglasdråber i fire forskellige farveskalaer.

De 733 børn har hver bidraget med individuelle fingeraftryk på plexiglassene.

- Vi har fået utallige henvendelser fra entusiastiske Ønskeø-besøgende, om gerne vil vide, hvad der nu bliver af Ønskeøen. Vi er glade for spørgsmålene, for det vidner om, at Ønskeøen har gjort en forskel. Lige så glade er vi derfor for at kunne fortælle, at skulpturparken ved Kunstcentret Silkeborg Bad, bliver hjemsted for i hvert fald to af installationerne. Vi arbejder nu på at få de to øvrige placeret i et område tæt på Badet, fortæller kulturkonsulent ved Silkeborg Kommune, Ghita Warrer.