Silkeborg-Voel sprudlede til tider mod Viborg HK. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Vigtig Voel-triumf mod Viborg

Michael Helligsø 

Ligaens nummer to blev besejret 35-26 af et sprudlende Voel-mandskab

HåNDBOLD Silkeborg-Voel KFUM’s drøm om en plads i slutspillet lever i bedste velgående.

Lørdag efter satte klubben en tyk streg under sin kandidatur til det selskab, da det hjemme i Jysk Arena foran 1460 tilskuere blev til en storsejr på 35-26 over Viborg HK, der ellers indtager andenpladsen i Primo Tours Ligaen.

- Det var meget disciplineret. Det var lidt nervøst i starten. Jeg kunne se, at vores forsvar hang fra sidste kamp, og vi var lidt usikre på tingene. Det blev heldigvis bedre i løbet af kampen, sagde Voel-træner Jakob Andreasen efter kampen.

Fløjspiller Freja Cohrt lægger ikke skjul på sejrens betydning.

- Den var sindssyg vigtig. Sådan er det lige nu. Hver kamp er den vigtigste, sagde en velspillende fløj.

Tæt kamp om slutspillet
Med triumfen er Silkeborg-Voel nu kun fire point efter netop Viborg, der bliver pustet i nakken af flere klubber - heriblandt Voel-kvinderne, der virkelig kan se frem til seks spændende kampe som afslutning på grundspillet.

I lørdagens kamp var der ingen tvivl om, hvem der var bedst på dagen. I en generelt lige første halvleg lagde Viborg godt nok bedst ud og bragte sig på 4-6, men efterhånden fik hjemmeholdet ædt sig ind i kampen, og ved pausen var Silkeborg-Voel foran 15-14.

I anden halvleg var værterne altdominerende. Målene peb ind hos Viborg, der i den grad savnede redninger i fraværet af den gravide profil Rikke Poulsen.

Efter 40 minutters spil var føringen udbygget til 23-18, og seks minutter senere var forspringet helt oppe på 27-19 efter fremragende spil af Voel-holdet.

Derfra var det kun sejrens størrelse, der blev spillet om, og med 35-26 sejren kan Silkeborg-Voel endda glæde sig over, at klubben er bedre i det indbyrdes regnskab end Viborg, der i efteråret besejrede Voel med 26-21 i klubbernes første møde-

På dagen var der mange glimrende præstationer hos vinderholdet. Trine Troelsen blev vanen tro topscorer - denne gang med 10 mål - men Stine Skogrand, Freja Cohrt og Rikke Iversen viste sig også fornemt frem.