Film og debat om slaveri i vinmarken

SILKEBORG Filmen » Bitre druer: Slaveri i vinmarken« er udgangspunktet for en film- og debataften, som Arbejdernes Internationale Forum og 3F Silkeborg indbyder til torsdag den 16. februar. Arrangementet holdes på Langsøhus, Vestre Ringvej 51, Silkeborg.

Filmens instruktør, Tom Heinemann, detager, og han vil uddybe nogle af de forhold, som han afslører i dokumentarfilmen, der er fra 2016.

I optakten til mødet siges der, at 22 år efter apartheid-regimets fald er slaverilignede tilstande stadig virkeligheden på mange af Sydafrikas vingårde.

På bare fem år er importen af sydafrikansk vin til Danmark steget med mere end 70 procent. Filmen fortæller også om, hvordan forbrugerne bliver ført bag lyset af forskellige mærkningsordninger, der ellers skulle garantere ordentlige forhold for mennesker og miljø.

Alle er velkomne til arrangementet.