Forsanger fra Folkeklubben indlagt efter koncert i Silkeborg

Søren Nielsen 

Forsanger Kjartan Arngrim har siden lørdag været indlagt på Århus Kommune Hospital med en syreforgiftning/ketoacidose i kroppen

SILKEBORG Flere af de fremmødte til fredagens koncert med Folkeklubben i Kedelhuset bemærkede sikkert, at forsangeren Kjartan Arngrim ikke så ud helt, som han plejer, da han stod på scenen. Han var tydeligvis meget mærket og afkræftet.

Det var der en grund til. Han var nemlig alvorligt syg. Efter koncerten i Silkeborg blev han lørdag indlagt på hospitalet i Aarhus. Det skriver gruppen på sin facebook-profil.

»Kære alle, forsanger Kjartan har siden lørdag været indlagt på Århus Kommune Hospital med en syreforgiftning/ketoacidose i kroppen. En farlig og alvorlig tilstand. Han nåede at spille 5 koncerter forrige uge mens kroppen nærmest har været i chok og som publikum nok har bemærket, har han set noget mærket ud. Lørdag måtte vi aflyse. Vi troede det var influenza, men det var altså denne forgiftningstilstand og diagnosen hedder: sukkersyge/diabetes type 1. Kjartan udskrives i dag, er i fin form, 7 kilo lettere og klar til det hele. Hvad rimer på Gasolin’? Sund kost, motion og en lille sprøjte insulin!«

På trods af situationen lykkedes det bandet at gennemføre koncerten, der i øvrigt var rigtig vellykket.

Ifølge BT regner bandet med, at kunne gennemføre koncerten i Grenå på torsdag. Men det afhænger af lægernes endelige godkendelse.