Voel-direktør Mikael Bak ser frem til samarbejdet med talentchef Thomas Høst, der tiltræder til sommer.Foto: Jakob Stigsen Andersen

Silkeborg-Voel får talentchef til sommer

Peter A. Sørensen 

Thomas Høst tiltræder i en nyoprettet stilling i næste sæson

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel KFUM har store ambitioner for talentarbejdet i ungdomsrækkerne, og nu skruer klubben yderligere en tak op.

Det sker med ansættelsen af Thomas Høst som talentchef og collegeleder. Thomas Høst tiltræder til sommer i en nyoprettet stilling.

Her bliver den nye talentchefs fornemste opgave at få flere lokale talenter på ligaholdet i løbet af de kommende sæsoner.

- Vi har i løbet af de seneste år haft et øget fokus på talentudvikling, og vi har en klar ambition om i langt højere grad at være selvfinansierende med egne spillere på ligaholdet. Derfor har vi hentet en af landets bedste talentudviklere til klubben, siger Silkeborg-Voel-direktør Mikael Bak.

Thomas Høst kommer fra en lignende stilling i SK Aarhus, hvor klubben havde stor succes med at uddanne talenter. Syv ud af 16 nuværende spillere på SK Aarhus’ ligahold er kommet op fra klubbens U18-hold. Derudover har Thomas Høst det seneste år været elitetræner i DHF.

- Vi har et fantastisk setup omkring vores ungdomsafdeling med både Silkeborg-Voel College og samarbejdet med eliteSilkeborg, som giver vores spillere både operationsgaranti, madordning og træningstidspunkter samt restitutionstider, så hverdagen fungerer optimalt for spillerne.

- Vi har mange spillere på vej hertil på grund af vores træningsmiljø og mærker en stor efterspørgsel på at være i klubben. Derfor er vi også rigtig glade for at kunne præsentere en træner, der er blandt de absolut bedste til netop at lave talenter til ligaspillere, siger cheftræner på Silkeborg-Voels ligahold Jakob Andreasen.

Thomas Høst fik hurtig interesse for jobbet i Voel.

- Silkeborg-Voel er indstillet på, at der skal søsættes et seriøst og ambitiøst talentudviklingsarbejde. Dette skal munde ud i, at vi i løbet af et par år får udviklet spillere, der igennem super dedikeret arbejde på U18-holdet har dygtiggjort sig i en grad, at de kan debutere på ligaholdet.

- Opgaven for mig bliver at skabe et træningsmiljø, hvor rammerne er helt tydelige for spillerne og hvor barrieren sættes højt fra starten. I mine samtaler med Stig Bendtsen og Jacob Andreasen har jeg klart fornemmet, at der også brænder en ild i dem for at lykkes med talentudviklingen, hvilket har gjort det ret nemt at vælge Silkeborg-Voel til, lyder forklaringen fra Thomas Høst.