Joakim Mattsson bor stadig i Silkeborg. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Tidligere SIF-assistent fik kniven af Erik Rasmussen

Erik Rasmussen anbefalede fyringen af Joakim Mattsson i Vendsyssel, fordi deres fodboldideologi ikke harmonerede sammen

FODBOLD Det lignede fra begyndelsen en svær konstruktion i den sportslige ledelse, da Erik Rasmussen i januar tiltrådte i 1. divisionsklubben Vendsyssel FF, og konstruktionen skulle da også få en kort levetid.

Erik Rasmussen skulle som formand for den sportslige ledelse være chef for træner Joakim Mattsson, som han samtidig skulle være assistenttræner for, men mandag blev Mattsson blev fyret som træner og erstattet med Rasmussen.

- Jeg skal ikke løbe fra, at det er min anbefaling (at fyre Mattsson, red.), som bestyrelsen har fulgt, siger Erik Rasmussen.

- I medierne og blandt fans vil jeg være upopulær fra starten. Når den slags beslutninger bliver taget, ligger sympatien hos den ramte, siger Rasmussen.

Nu håber han, at sejre kan få hans popularitet til at stige. Han har haft godt en måned på træningsbanen sammen med Joakim Mattsson, men de harmonerede ifølge Rasmussen ikke i fodboldfilosofi.

- Joakim har gjort det godt med fin mandskabsbehandling. Men vi ser fodbold meget forskelligt i forhold til, hvordan man udvikler individuelle færdigheder og generelt træner, lyder det fra den nyudnævnte træner.

Joakim Mattsson, der var assistenttræner i SIF fra 2008 til 2011, tager udviklingen til efterretning.

- Jeg er overrasket, når jeg ser på, at holdet ligger på en delt førsteplads, stadig er med i pokalturneringen og egentlig har gjort det rigtig godt. Men jeg føler også, at det har været lidt undervejs, fordi klubben vil en anden vej end den, man i sin tid ansatte mig til, siger Mattsson til bold.dk.

Erik Rasmussen overtager et Vendsyssel-hold, der ligger på andenpladsen med samme pointtal som førerholdet, Hobro. Men toppen er tæt, og der er blot fire point ned til ottendepladsen.

Rasmussen håber, at den nordjyske klub kan spille med om oprykning.

Førstepladsen giver direkte oprykning, mens nummer to og tre skal spille playoffkampe om forfremmelse.

- Jeg glæder mig. Vi har en trup med meget dygtige spillere og talenter, og jeg tror, vi kan slutte i den absolutte top og blande os i top-3, siger Rasmussen.

Han kommer til at fungere i en dobbeltrolle, hvor han også har det overordnede sportslige ansvar i samarbejde med Jacob Krüger, der er teknisk direktør i 1. divisionsklubben. /ritzau/