- Vi har rigtig meget fokus på kvinden, der på de sociale medier bruger hashtag’et #dullermedmuller, siger Anika Latawiec, der selv træner fitness fem gange ugentligt. Under navnet »Diva Fitness« åbner hun en shop-i-shop i Bikeworld, som hun driver sammen med sin mand Peter Jakobsen. Her vil hun forhandle tøj, udstyr og kosttilskud til den aktive træningskvinde, der ved, at det er vigtigt at have det rigtige udstyr - og gerne vil se godt ud, når hun poster sig selv på eksempelvis instagram.

#dullermedmuller

Tekst og foto: Peter Bruvik-Hansen 

Anika Latawiec, som sammen med sin mand Peter Jakobsen driver Bikeworld, åbner shop-i-shop med udstyr til kvindelig fitness

SILKEBORG - Diva Fitness er til kvinden, der ved, at det er vigtigt at have de rigtige tights, der understøtter formerne. Og som ikke synes, det gør noget, at man ser godt ud og har det rigtige udstyr, når man poster sig selv på de sociale medier, siger Anika Latawiec med et glimt i øjet.

Hun er i øjeblikket ved at lægge sidste hånd på en butik, der får samme adresse som Bikeworld, men bliver etableret som en shop-i-shop.

- Folk troede, at jeg havde planer om et par reoler og måske en halvmur. Men nej. Når jeg gør noget, gør jeg det ordentligt, siger hun, der har overtalt sin bedre halvdel til at bruge 60-70 kvadratmeter af Bikeworld til at indrette Diva Fitness.

- For halvandet år siden genoptog jeg træningen i fitness, og i den forbindelse har jeg manglet alt »det fede« udstyr. Jeg synes ikke rigtig Silkeborg havde det udvalg, som jeg gerne ville have. Da jeg samtidig er meget på de sociale medier, kan jeg se, hvordan kvinder poster sig selv i det sidste nye fitnessudstyr. Jeg kan også godt selv lide at være velklædt, og der må gerne være lidt »fashion« over mit fitnesstøj. Jeg tager et bevidst valg, når jeg vælger tøj til fitness, siger Anika, der træner fem gange ugentligt i fitnesscenter.

Og det var netop under en tur på løbebåndet, at hun fik de første tanker omkring Diva Fitness. Mens sveden drev begyndte hun at fundere over, hvordan hun kunne få kvindelige fitnessudøvere til at vende blikket mod de kosttilskud, som hun og Peter Jakobsen også har på hylderne i cykelforretningen. Den ene tanke tog den anden, og grundskitsen til en egentlig butik tog form.

- Sådan går det. Jeg får hurtigt nogle store armbevægelser, griner Anika Latawiec.