Kristian Klitgaard forlader BSV efter denne sæson. Foto: Martin Ballund

Godt tilbud lokker Klitgaard væk fra BSV

Mathias Hove Andersen 

Fløjspiller forlader de danske mestre til sommer

HÅNDBOLD Kristian Klitgaard forlader Bjerringbro-Silkeborg efter denne sæson. Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Fløjspilleren har ellers genfundet håndboldglæden i BSV efter et mindre vellykket ophold hos Team Sydhavsøerne, men selvom der var overvejelser om at blive hos de forsvarende danske mestre, ligger fremtiden i en anden klub.

- Jeg kunne godt have set mig selv blive, men jeg har fået et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til. Jeg vil gerne ud og spille en masse håndbold, og det kan jeg komme til. Jeg har ikke så mange år tilbage, så jeg vil gerne ud og vise det frem, som jeg har lært i Bjerringbro-Silkeborg, siger Kristian Klitgaard.

30-årige Kristian Klitgaard løfter ikke sløret for sin kommende arbejdsgiver, og i øjeblikket fokuserer han udelukkende på BSV.

- Jeg kæmper for, at vi kan nå 1/8-finalen i VELUX EHF Champions League og for at vi kan få en DM-guldmedaljer. Jeg vil være ufattelig stolt, hvis det kan lykkes, og det vil jeg gøre alt for at være med til, fastslår Kristian Klitgaard.

Fløjspilleren udtrykker samtidig sin taknemmelighed for, at BSV hjalp ham tilbage på sporet i en vaskelig situation, hvor han var blevet vejet og fundet for let af Team Sydhavsøerne.

- Det har været en super god oplevelse. Det har været let at falde til på holdet, og jeg har haft gode folk omkring mig, der har hjulpet mig i en svær situation. Da jeg først kom i gang, og kroppen blev bedre, kunne jeg godt mærke, at det kunne blive rigtig godt i Bjerringbro-Silkeborg, siger Kristian Klitgaard, som udelukkende har gode ting at sige om opholdet i BSV.

- Jeg har fået mere spilletid, end jeg havde troet, og jeg synes, at jeg har grebet chancen de gange, jeg har fået tilliden. Jeg har fået glæden tilbage ved at spille håndbold, jeg glæder mig hver dag til at komme til træning, og jeg kan mærke på mit spil, at det bliver bedre og bedre. Fysisk og psykisk føler jeg mig stærkere end nogensinde, fortæller Kristian Klitgaard.

Den sportslige ledelse i BSV glæder sig også over et vellykket samarbejde med fløjen, der hurtigt blev fast straffekastskytte for førsteholdet.

- Samarbejdet med Kristian har været helt, som vi havde håbet på. Kristian har kunnet bruge Bjerringbro-Silkeborg til at komme tilbage på sit høje niveau både fysisk og spillemæssigt, og det glæder mig, at han nu har fundet en klub for fremtiden, siger cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen, der har haft god gavn af Kristian Klitgaard.

- Kristian har gjort det rigtig godt for Bjerringbro-Silkeborg. Han har altid været en goal-getter, og han har også hos os vist, at han er enorm målfarlig. Kristian har løst større og mindre opgaver for os, både mens vi har haft Stefan Hundstrup ude og ikke mindst på straffekast, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

Kristian Klitgaard og Bjerringbro-Silkeborg spiller onsdag aften ligakamp mod HC Midtjylland. Der er kampstart i Jysk Arena klokken 18.30, og kampen kan følges live på mja.dk.