Hypnose skal hjælpe hjerneskadede i arbejde

Kenneth Husum 

SILKEBORG Aalborg Universitet og Jobkompagniet Silkeborg har netop modtaget knap en mio. kr. fra Tryg Fonden til et forskningsprojekt, der skal undersøge, om flere ved hjælp af hypnose kan vende tilbage til arbejdsmarkedet efter en hjerneskade.

I Silkeborg Kommune modtager 120 borgere med hjerneskade om kort tid et tilbud om at deltage i et nyt hypnoseprojekt. Målet er i den forbindelse at hjælpe borgerne tilbage i arbejde og til at få et bedre liv. Det sker som led i et nyt forskningsprojekt, som Tryg Fonden har støttet med knap en mio. kroner, og som bygger videre på et forsøg, der netop er publiceret i det anerkendte tidsskrift Brain.

Det viser, at hypnose forbedrer hukommelse og koncentration hos personer med erhvervet hjerneskade, og de resultater er blandt andet opsigtsvækkende, fordi interventionen er meget omkostningseffektiv, og fordi de antyder, at der kan være et stort potentiale i den skadede hjerne.