DGI Midtjylland og Silkeborg IF Håndbold står bag håndbold-stævnet. Foto: Lars Holm

Håndboldstævne med hundredvis af børn

Det er ved at blive en rigtig god tradition, når mange hundrede børn lørdag samles til fastelavnsstævne i håndbold i Silkeborg. På blot tre år er deltagerantallet steget fra 100 børn ved det første stævne i 2014 i Them til over 500 børn i år. På grund af de mange tilmeldte håndboldhold afvikles stævnet i både Vestergadehallen og i Sydbyhallerne i Silkeborg.

Bag stævnet står Silkeborg IF Håndbold og DGI Midtjylland, og det er en tradition, at mange af deltagerne kommer udklædte til stævnet.

- Vi kan se, at håndboldbørnene synes, det er en super sjov måde at mødes på og spille håndbold. Når de er udklædte, giver det noget mere at være en del af fastelavnsstævnet, fortæller håndboldkonsulent i DGI Midtjylland, Terkel Tranberg.

Ved stævnet bliver der spillet både totalhåndbold og max. totalhåndbold, hvor banen i begge tilfælde er lidt mindre, og børnene får mere spil og mange flere afslutninger ud af det.

Stævnet, der er helt udsolgt med i alt 78 hold og over 500 børn, starter lørdag morgen og varer det meste af dagen.