Bo Henriksen blev bortvist mod slutningen af lørdagens kamp mod Silkeborg. Foto: Anita Graversen/Polfoto

Overfusning af dommer i SIF-kamp koster karantæne

FODBOLD Superligaklubben AC Horsens må spille sin næste kamp uden cheftræner Bo Henriksen på sidelinjen.

Den sprælske træner er torsdag blevet idømt én spilledags karantæne efter at være blevet bortvist i lørdagens kamp mod Silkeborg IF.

Det oplyser DBU på sin hjemmeside.

Ifølge kampens dommer, Jens Maae, generede Henriksen fjerdedommer Sandi Putros »trods gentagne henstillinger«.

Det kulminerede, da Silkeborg blev tilkendt straffespark i 81. minut, hvor Horsens-træneren beklagede sig så meget, at han blev sendt væk fra sidelinjen.

Jens Maaes redegørelse er uddybet i kendelsen fra Fodboldens disciplinærinstans.

- Generelt udviste Bo Henriksen en meget højlydt og gestikulerende adfærd kampen igennem. Ofte og vedvarende var dette rettet direkte mod dommerkvartetten. Blandt andet blev der i løbet af kampen brugt udtryk som »I er så pisse ringe« og »En flok amatører« og fjerdedommeren var blind, lyder det i redegørelsen.

I redegørelsen erkender Bo Henriksen, at han kan være »højtråbende og gestikulerende i løbet af kampen«.

Han erkender, at have spurgt fjerdedommeren, om han var blind, men kan ikke genkende udtryk som »pisse ringe« og »amatører«. Henriksen »tager kraftig afstand fra dette postulat«.

Han beklager dog de reaktioner, hans adfærd skabte, og henstillede i øvrigt til, at han skulle slippe for yderligere straf.

Det ønske er altså ikke blevet efterkommet af disciplinærinstansen, som sender Henriksen på tribunen, når Horsens på lørdag tager imod OB.

/ritzau/