Et barn blev overfaldet, da hun var ude at løbe ved Lyngsø i Sydbyen.

11-årig pige overfaldet på løbetur

Adam Haff 

Råbende mand væltede pige omkuld og fastholdt hende, indtil hun fik vristet sig fri og løb hjem til sine forældre

SYDBYEN En 11-årig pige blev søndag aften udsat for en meget ubehagelig oplevelse, da hun ved Lyngsø blev overfaldet af en fremmed mand.

Pigen var ude at løbe en tur. Da hun omkring klokken 18.50 mødte manden angreb han hende.

Den ukendte mand var råbende og lugtede af alkohol. I forbindelse med at pigen passerede manden væltede han hende omkuld og holdt hende fast mod jorden.

Det skete på en lille skovsti, der løber mellem Almindsøvej og Lyngsø Skovvej.

Den chokerede pige fik vristet sig fri af mandens greb og hun skyndte sig at løbe hjem til sine forældre, hvor hun fortalte, hvad der var sket. Herefter anmeldte forældrene sagen til politiet.

Pigen blev afhørt tidligere på ugen, og nu ønsker politiet at komme i kontakt med den mand, som antastede pigen.

- Det er vigtigt at understrege, at sådan som pigen har beskrevet hændelsen, så var udfaldet mod pigen ikke af seksuel karaktér, siger politiassistent Mette Therkelsen, politiet i Silkeborg.

Hvad mandens ærinde var og hvorfor det skulle gå ud over pigen, har politiassistenten ikke noget bud på. Men sagen er grov.

- Vi vil meget gerne i kontakt med manden for at høre, hvad der skete. Vi er også meget interesseret i at høre fra vidner, som måske har bemærket noget ved søen den aften, siger Mette Therkelsen.

Manden kom gående og var ikke selv motionsløber. Han beskrives som dansker, cirka 175 centimeter høj og anslået 40-50 år. Han var almindelig af bygning og skaldet.

Under overfaldet bar han mørkt tøj og havde altså en råbende adfærd, som kan have påkaldt sig opmærksomhed andre steder i Sydbyen.

Hvis man har oplysninger vil politiet gerne høre nærmere på telefon 114.