Foto: Jakob Stigsen Andersen

Peter Sørensen må vente på en afklaring i retten

Brian Holst 

Fronterne blev kridtet op i retssagen mod Peter Sørensen, der er tiltalt for vold. Sagen endte med at alle vidner blev afhørt. Dommen falder først senere

SILKEBORG Alle vidner har nu afgivet forklaring i sagen mod Peter Sørensen, der er tiltalt for vold mod sin ekskone og datter.

Det var forventet, at fredagens retsmøde også skulle ende med en domsafsigelse, men sådan skulle det ikke gå. Man nåede kun at afhøre SIF-manager Peter Sørensen og vidnerne, mens der nu venter en opfølgning på sagen den 7. april, hvor advokaterne blandt andet skal procedere sagen og dommerne skal finde ud af, om Peter Sørensen er skyldig eller ej.

Udgangen blev en sag, der stritter i øst og vest. Peter Sørensens ekskone brød flere gange sammen under retsmødet, da hun skulle forklare, hvad hun havde været udsat for.

Hun tegnede et billede af en manipulerende og dominerende mand, der både har opført sig voldsomt og voldeligt overfor hende. Hun forklarede i detaljer om, hvordan Peter Sørensen havde skubbet til parrets blot ni måneder gamle datter, som hun stod med i favnen.

- Det var et hårdt skub. Vi faldt ned i sofabordet. Jeg flygtede ind i et soveværelse og min datter græd, forklarede ekskonen.

Den anden voldsepisode, der står beskrevet i anklageskriftet, skulle angiveligt have fundet sted i et kolonihavehus, hvor Peter Sørensen ifølge ekshustruens forklaring gik amok over, at hun røg en cigaret.

- Han greb mig i armen og slæbte mig gennem grus. Jeg var forrevet og blødte, sagde ekskonen i retten.

Til begge de beskrevne voldsepisoder vidnede en veninde til ekskonen, der bekræftede, at episoderne havde fundet sted.

Til gengæld kunne Peter Sørensens vidne, som havde været til stede under episoden i kolonihavehuset, ikke bekræfte historien.

Hun havde ganske vidst oplevet, at Peter Sørensen var blevet sur over, at ekskonen havde røget en cigaret, men hun oplevede intet voldeligt. Der blev heller ikke talt om, at der skulle være sket noget voldeligt, selvom veninden kørte med hjem til ekskonen og Peter Sørensens lejlighed, hvor hun overnattede.

Peter Sørensens forsvarsadvokat forsøgte blandt andet at få svar på, hvorfor der skulle gå så lang tid, inden ekskonen meldte Peter Sørensen for vold. Voldsepisoderne fandt sted i 2014 og 2015, men det var først i 2016, at ekskonen meldte Peter Sørensen for vold.

- Jeg var bange for ham, men jeg havde også håbet og troen på, at han ville forbedre sig. Når han havde været voldsom, så kunne han hurtigt skifte til at blive kærlig og undskyldende. Men til sidst blev det for meget, forklarede ekskonen.

Det var desuden et kernepunkt i sagen, at ekskonen angiveligt ikke ønskede at se Peter Sørensens drenge og ikke ønskede, at Peter Sørensen skulle se sine drenge fra et tidligere forhold.

- Det ville jeg gerne i starten, men senere udviklede det sig anderledes, forklarede kvinden.

Blandt andet ønskede hun ikke, at Peter Sørensen skulle betale 80.000 kroner til sønnens konfirmation. En konfirmation, som ekskonen i øvrigt ikke ønskede, at Peter Sørensen skulle tage med til.

- Jeg blev ikke inviteret til konfirmationen, forklarede ekskonen, hvilket Peter Sørensen ikke var enig i.

Retssagen fortsætter den 7. april, hvor der er afsat fem timer til den resterende del af sagen.