Solen vil skinne i det meste af landet fredag, men allerede lørdag vil skyerne afløse den. Arkivfoto. Free/Www.colourbox.com

Solen vil dominere første akt i ustadig weekend

Fredag vil byde på gode solchancer til det meste af landet. Lørdag bliver våd, mens søndag bliver grå og tør

VEJRET Der bliver lidt for enhver smag i den kommende weekend, hvor vejret vil byde på både solskin, sne, regn og temperaturer, der svinger fra otte minusgrader til knap ti plusgrader.

Fredagen vil især tiltale de solhungrende danskere, forklarer vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Henning Gisselø.

- Der vil stadig ligge lidt sne i morgentimerne i den sydøstlige del af landet, men det vil hurtigt forsvinde.

- Ellers bliver det tørvejr, og solen vil også kigge frem. Skyerne vil forsvinde, så det bliver en rigtig flot dag, siger Henning Gisselø.

Det klare vejr vil blive ledsaget af forholdsvist kølige temperaturer, der næppe sniger sig over de fire grader i løbet af fredagen.

- Det bliver måske ikke helt forårsagtigt, men de fleste skal nok få solen at se, siger Henning Gisselø.

Syv til otte graders frost
Det klare vejr betyder imidlertid, at temperaturerne i løbet af natten til lørdag vil tage yderligere et dyk ned til mellem syv og otte graders frost.

Lørdagen indledes også klart, men så vil skyerne efterhånden trække ind over landet.

- Skyerne kommer vestfra, og der vil komme noget nedbør i løbet af eftermiddagen, siger Henning Gisselø.

- Det vil starte som sne, men senere vil det gå over i regn i løbet af aftenen og natten til søndag, så det bliver en våd nat, men ikke nær så koldt som natten forinden.

Søndagen vil blive en mellemting mellem fredags- og lørdagsvejret, hvor et skydække vil lægge sig over hele landet.

- Det bliver en lidt småkedelig søndag med skyet vejr over hele landet. Til gengæld vil der ikke komme så meget nedbør, og temperaturerne vil ligge mellem fire og syv graders varme, siger Henning Gisselø.

Vinden vil hele weekenden være mellem let til frisk.

/ritzau/