Danskerne har ifølge Danske Spil mest tiltro til Sada Vidoo, der har står i midten, løber med sejren ved aftenens Grandprix. Foto: Flemming Hansen

Danskerne tror, Sada Vidoo vinder Melodi Grand Prix 2017

Danske Spils favorit som vinder er sangeren Ida Una, mens flest danskere har oddset på Sada Vidoo - Midtjyderne tror mest på Thomas Ring

MELODIGRANDPRIX Da dette års sange blev offentliggjort i mandags, var der tre favoritter, hvis man spurgte Danske Spils oddssættere. Det var nemlig Sada Vidoo, Anja og Ida Una, der var Danske Spils oddssætteres favoritter til at vinde Melodi Grand Prix 2017 i Jyske Bank Boxen.

Og kigger man på oddsene, så er den 19-årige sangfugl fra Aarhus, Ida Una, netop nu favorit til at løbe med sejren i Boxen i Herning, skriver Danske Spil i en pressemeddelelse.

Men hvis man spørger danskerne, er billedet ikke så entydigt. Faktisk er det Sada Vidoo, flest danskere har troet på som vinder. 16 pct. af alle spil er nemlig sat på Sada Vidoo som vinder, men hun er skarpt forfulgt af både Anja, Anthony og Ida Una med hhv. 14, 14 og 12 pct.

Og med en jury tilknyttet, hvis holdning i år vægter 50 procent, så har det også været svært for oddssætterne at pege entydigt på en vinder.

- Det er langt nemmere at sige, hvad det meste af Danmark tror på, end det er tilfældet nu. Juryen kan vurdere ud fra helt andre ting, end hvad den almindelige dansker vurderer efter, når de skal se på, hvad der er en god melodi, fortæller oddsansvarlig Peter Emmike Rasmussen i pressemeddelelsen.

Han fremhæver Ida Una som favorit, selvom danskerne har størst tiltro til Sada Vidoo.

- Ida Unas sang er rigtig god, men hun har den ulempe, at hun synger som den første. Oftest ser vi, at det bliver sange i midten eller i slutningen af showet, der vinder, fordi folk ude i stuerne har noget at sammenligne med. Men om det bliver en ulempe denne gang? Det må vi se…, siger Peter Emmike Rasmussen.

Dykker man ned i tallene, så ses det, at flest fra Region Midtjylland tror på, at den tidligere X Factor-vinder Thomas Ring står som vinder af Melodi Grand Prix 2017, når den sidste tone er sunget, og det sidste spotlight er slukket.

I den anden ende af landet, så er der flest københavnere, der tror på, at Anthony, der ligeledes tidligere, har deltaget i X Factor, løber med sejren.

Sada Vidoo, som også er oddssætternes favorit, bygger bro mellem Midtjylland og København. Hende har både midtjyderne og københavnerne lige stor tiltro til, ligesom resten af landet peger på hende.