Simon Jakobsen havde ikke den bedste dag i Aalborg. Foto: Martin Ballund

Simon Jakobsen løfter på hatten for ny skarpretter

Mathias Hove Andersen 

Et hattrick blev udslagsgivende, da Silkeborg IF tabte nøglekampen i Aalborg

FODBOLD SIF får meget svært ved at blande sig i top-6 efter søndagens nøglekamp i Aalborg, hvor AaB vandt 3-0 efter et vaskeægte hattrick af slovakiske Jakub Sylvestr, der scorede tre gange i første halvleg.

- Det lyder måske mærkeligt, når der står 3-0, men i pausen sad jeg egentlig og følte, at vi var fint med. Det gælder også antallet af chancer, men vi må samtidig tage hatten af for den dygtige skarpretter, som AaB har fået. Han sparker dem sgu ind, når han får chancen, sagde Simon Jakobsen umiddelbart efter slutfløjtet.

Resultatet betyder, at SIF indtager niendepladsen i tabellen - fem point efter AaB, der avancerer til den eftertragtede sjetteplads, som giver adgang til slutspillet. Der resterer fortsat tre kampe i grundspillet.

- Det bliver selvfølgelig svært, når der kun er ni point at spille om. Det ændrer dog ikke på vores tilgang til kampene, om vi kan nå top-6 eller ej, fastslog Simon Jakobsen.

Kampen på Aalborg Stadion blev allerede afgjort i første halvleg, hvor AaB-angriberen Jakub Sylvestr scorede et vaskeægte hattrick på en halv time. I det 11. minut gjorde han det til 1-0 på et hovedstød, som Simon Jakobsen var uheldig med at rette af, inden bolden fik i mål.

SIF-stopperen blev plantet 10 minutter senere, hvor Jakub Sylvestr snød forsvarsspilleren med et hurtigt træk, og umiddelbart efter kunne angriberen score til 2-0 på en flad afslutning med højrebenet.

- Jeg vil vove at påstå, at andre angribere, som jeg har spillet mod rigtig mange gange, også kunne have sat mig. Han får bolden inde i feltet og har lidt for meget tid, så jeg var nødt til at satse på at dække af for, at han afsluttede første gang.

- Han var dygtig og tog den med væk fra mig, hvorefter han sparkede den ind, men hvis jeg ikke var gået op på ham, kunne han sparke den ind første gang, og så havde vi stået og snakket om det. Jeg ville måske gerne have været tættere på ham i første omgang, hvis vi skal finde en fejl, forklarede Simon Jakobsen.

I det 41. minut satte spydspidsen punktum for sin opvisning, da han med venstrebenet hamrede bolden i mål til 3-0 via den fjerneste stolpe efter en hurtig omstilling.

SIF, der stillede op med Nicklas Helenius og Andreas Albers på toppen, kom frem til flere pæne muligheder i første halvleg, men Nicolai Larsen var på plads i AaB-målet og afviste alle tilnærmelser.

Efter pausen blev der længere mellem snapsene, og selvom SIF-manager Peter Sørensen sendte Emil Scheel, Nicolaj Agger og Mikkel Vendelbo på banen i løbet af anden halvleg, var det ikke nok til at ændre på resultatet.

AaB-sejren kunne der ikke pilles ved, og top-6 virker ikke længere realistisk for SIF.

De to hold mødes igen på torsdag i pokalturneringen, hvor Aalborg Stadion igen danner rammen.