Jonah Blacksmith er på plakaten i Jysk Musikteater fredag aften.

Den sorte smed i Kedelhuset

Koncert og kaffebord med Jonah Blacksmith fredag aften

MUSIK Et af de for tiden mest spillede, danske bands i radio, Jonah Blacksmith, går fredag aften på scenen i Kedelhuset.

Og det bliver ikke bare den sædvanlige koncertoplevelse, hvor alle mand går hjem, når musikken er slut. Efter koncerten vil bandet personligt stå klar med kaffe og varm kringle.

Der er i det hele taget lagt op til en varm og vedkommende atmosfære i Kedelhuset, der mest af alt peger tilbage til bedsteforældrenes hyggelige dagligstue i Koldby i Thy, hvor strengeinstrumenter, klaver og harmonika dannede de musikalske ramme for samværet med børn såvel som børnebørn.

Smeden og bedstefaderen Johannes »Smed« Alstrup, der efter sigende var den stærkeste mand i Thy, har da også lagt navn til bandet.

De store vidder, kystlinjen og den forblæste natur i Thy har sat sit stilfærdige, eftertænksomme aftryk i musikken, der rummer afdæmpede, stemningsfulde passager - præcis som den vestvendte brænding i kløerne på efterårsstormene fra nord.

Sangene har siden debutalbummet »Northern Trail« fra 2014 taget afsæt i det personlige og vedkommende, og kredser om de ting, man er rundet af, dem man elsker, og frygten for at miste hinanden og sig selv.