Auguste Rodins skuptur »Kysset«.

Foredrag om kunstneren Auguste Rodin

SILKEBORG Ældre Sagen i Silkeborg har på torsdag den 2. marts foredrag om kunstneren Auguste Rodin.

Foredraget finder sted i medborgerhuset, og i dette fjerde og sidste foredrag under temaet »Kunstnere, som alle burde kende« vil foredragsholder Brit Vittrup have den franske skulptør, Auguste Rodin i centrum.

Han levede 1840-1917.

Mange af hans bemærkelsesværdige skulpturer blev kritiseret i samtiden, fordi de var i konflikt med de fremherskende skulpturtraditioner, men han nægtede at ændre sin stil.

I forbindelse med Auguste Rodin, hans liv og værk, vil foredraget også komme omkring den yngre, kvindelige skulptør, Camille Claudel, der levede 1864-1943. Hun arbejdede sammen med Rodin og blev hans assistent, muse og elskerinde.