Lørdag bliver det muligt at byde på blandt andet møbler, brugskunst og lamper, når der er premiereauktion hos Silkeborg Auktioner på Brokbjervej. Her har indehaver Stig Hansen indrettet auktionshus i lejemålet, der indtil for nyligt var hjemsted for Second Chance.

1. 2. 3. gang – Solgt!

Tekst og foto: Peter Bruvik-Hansen 

Stig Hansen skaber nyt auktionshus i Silkeborg

SILKEBORG Under navnet »Silkeborg Auktioner« etablerer Stig Hansen nyt auktionshus på Brokbjergvej i Silkeborg, hvor - som han siger; »alle kan sætte varer på auktion og alle kan byde«.

- Målet er jo at kunne skabe et sted, hvor der kan formidles kontakt mellem sælger og køber, siger Stig Hansen, der har indrettet auktionshuset i det lejemål, hvor han indtil for nyligt har drevet genbrugsbutikken »Second Chance«.

Den er nu overgået til rent websalg og lokalerne ryddet og gjort klar til den første auktion, der finder sted lørdag den 4. marts

- Der er mange om buddet, når det gælder salg af genbrug, og derfor har jeg valgt at videreføre den del af forretningen på nettet, og så bruge lokalerne til noget andet, siger Stig Hansen, der har indrettet sig med såvel pult til auktionarius og stolerækker til publikum og købere.

Alle kan gøre en god handel
- Alt kan i princippet komme til salg og købes for højeste bud. Og man kan jo risikere at gøre en god handle, smiler Stig Hansen og tilføjer.

- Hvis du indleverer en ting, som der er god efterspørgsel på, kan du være heldig, at køber byder hinanden op, så du får en god pris. Omvendt kan du som køber være heldig at være den eneste, der byder på netop den ting, du er interesseret i. Så alle kan i princippet gøre en god handel, siger han.

Det er gratis at få sine effekter sat til auktion hos Stig Hansen, der afholder sine udgifter ved at lægge 15 procent oveni hammerslagsprisen, der betales af køber.