Foto: Jakob Stigsen Andersen

Sæbekassebiler er først i p-kælderen på Bindslevs Plads

Bjarne Gregersen 

Første p-dag i parkerings-kælderen under Bindslevs Plads er gratis, og der er musik og mad

SILKEBORG Sæbekassebiler bliver de første til at benytte parkeringskælderen under Bindslevs Plads, når den åbner officielt på fredag den 3. marts.

For det er omkring 270 elever fra Vestre Skole og Sejs Skole, der er specielt inviteret til at stå for den rullende del af indvielsen.

Så umiddelbart efter, at vej- og trafikudvalgsformand Frank Borch-Olsen (K) har holdt en kort indvielsestale kl. 12.30, vil eleverne suse ned ad rampen og indvie den nye p-kælder i sæbekassebiler, på skateboards og rulleskøjter. Sæbekassebilerne skal naturligvis parkeres i de nye p-båse.

Herefter kan alle få lov til at gå en tur i p-kælderen eller selv tage en tur på skateboard, løbecykel eller andet.

I kælderen kan man blandt andet kan se lidt af den vægkunst, der efter planerne skal pryde væggene, og til de første 700 gæster serveres lidt mad, p-tærter og vand. Herefter vil elever fra Den Kreative Skole give en mindre koncert efterfulgt af et lille indslag fra elever fra Vestre Skole.

Klokken 14 åbnes så op for, at de første biler kan køre ned i p-kælderen, og på åbningsdagen er det gratis at parkere.

Lørdag træder de kommunale parkeringsregler i kraft. Det betyder, at man skal betale for parkering på hverdage fra klokken 9-18 og lørdage til klokken 9-15. Søndag er det gratis at parkere i p-kælderen.

Har man parkeringskort, kan man igen anvende det på Bindslevs Plads.