»Rigtige Mænd« var en seersucces. Nu skal alle kunne være med, og det er tanken, at mænd skal gå sammen fem og fem i træningssjak. Via nettet kan holdene konkurrere mod hinanden. DR starter desuden en serie med fem nye »Rigtige Mænd«, og holdene landet over skal følge samme træningsforløb som gutterne på tv.

Nu også »Rigtige Mænd« i Silkeborg

Silkeborg er med, når konceptet skal bredes ud til hele landet

SILKEBORG DR1 er på vej med en ny sæson af »Rigtige Mænd«, og som noget nyt kan alle danske mænd få samme type træning og udfordringer, som mændene i tv-programmerne. Det nye træningsfællesskab, Rigtige Mænd Sjakket, er åbnet den 1. marts. Tilmelding sker på nettet.

Silkeborg Kommune og Firmaidræt Silkeborg er med i projektet og arrangerer desuden Rigtige Mænd Løbet den 24. maj.

Mænd landet over er inviteret indenfor i universet, når fem nye Rigtige Mænd går i Lindy, Hammer og de andre kendte Rigtige Mænds fodspor i den ny programrække.

Samtidig med at de fra april kan følge de fem nye Rigtige Mænds kamp for et sundere liv på DR1, kan mænd overalt i landet uge efter uge følge samme træningsforløb på et hold fra lokalområdet eller arbejdspladsen. Det hele er samlet på Rigtig Mænd Sjakket på nettet.

Et mål for træningen er Rigtige Mænd Løbet, der bliver afholdt den 24. maj samtidig i hele landet. Silkeborg Kommune er med på vognen og skaber rammerne for et forhindringsløb i Rigtige Mænd-ånden sammen med Firmaidræt Silkeborg og Idræt om Dagen i Silkeborg.

- Silkeborg Kommune vil gerne bakke om initiativet. I Silkeborg Kommune har vi de senere år haft øget fokus på mænds sundhed og mandefællesskaber, så det falder fint i tråd med det arbejde, der allerede er påbegyndt, siger lederen af Idræt om Dagen, Kaspar Ginnerup Knudsen.

Mændene er sammen i hold af fem, og de tester sig selv undervejs og kan hele tiden følge deres egen udvikling. De kan også konkurrere mod hold i deres egen kommune, på arbejdspladsen eller f.eks. følge hvilken smed eller tømrer i landet, der forbedrer sig mest frem mod Rigtige Mænd Løbet.

Det er tanken, at træningsfællesskaberne skal leve videre - også efter den 24. maj, og der skal være Rigtige Mænd Løb igen i 2018. ben