Robert Skov og Andreas Albers fejrer 1-0 målet. Foto: Jakob Stigsen Andersen

SIF-manager: Vi var det bedste hold

Michael Helligsø 

Søndagens vigtige hjemmekamp blev vundet 2-0 over Randers, der ellers havde flest chancer i første halvleg

FODBOLD Randers havde de fleste muligheder, men Silkeborg IF scorede målene.

Sådan kan man sammenfatte søndagens superligakamp på Mascot Park, hvor hjemmeholdet foran 2403 tilskuere hentede en vital 2-0 sejr i tredjesidste spillerunde i grundspillet.

Angriberen Andreas Albers blev den store helt helt for SIF, da han blev noteret for begge mål, der blev scoret med fem minutters mellemrum i en første halvleg, som Randers ellers klart dominerede.

SIF-manager Peter Sørensen mener nu godt, at sejren kan forsvares.

- Jeg synes, at vi var det bedste hold, når man ser kampen som helhed, siger han.

- Jeg er meget glad for vores sidste 65 minutter. De første 25 var Randers klart bedst og kunne godt have været foran med et mål eller to. Det var de så ikke. Det fik vi forhindret, siger SIF-manager Peter Sørensen.

- Derfra synes jeg, at vi havde kampen igen. Vi skabte chancer, vi scorede et mål mere, vi styrede spillet med bolden, vi havde spillere, der shinede. Vi havde et kollektiv, der sad godt. Det var udslagsgivende på en dag, hvor det godt kunne være gået anderledes, men hvor det alligevel endte med at være fortjent, siger Peter Sørensen.

Uskarp Pourié
I kampens første 20 minutter var hjemmeholdets decideret spillet ned under brættet. Randers-spillerne virkede hurtigere og skarpere, og flere gange var udeholdet tæt på at komme foran.

Alene den tidligere SIF’er Marvin Pourié havde flere store chancer for at score, men skarpheden var ikke imponerende hos tyskeren.

Og i stedet for en logisk Randers-føring kom SIF så ud af det blå foran i det 20 minut. Robert Skov sparkede fra højresiden et farligt frispark mod mål, og bolden fik lov til at sejle helt ind foran mål, hvor Andreas Albers tilsyneladende fik foden på.

Angriberen blev i hvert fald krediteret målet, og bare fem minutter senere var Albers igen på det rette sted, da han smukt flugtede Gustav Dahls indlæg i nettet ved bageste stolpe.

Dermed var stillingen 2-0 i et opgør, hvor det på det tidspunkt var Randers, der burde have været foran med et par mål.

Men i stedet var det SIF, der førte ved pausen, og i anden halvleg havde hjemmeholdet langt bedre styr på gæsterne.

Randers havde nu pludselig meget sværere ved at komme til chancer. Kasper Fisker havde en pæn chance, som blev sparket over, men derudover kom gæsterne ikke til mange muligheder.

I den anden ende kunne indskiftede Rubio Rubin endda kort før tid have gjort det til 3-0, men Mads Fenger fik i sidste øjeblik forhindret amerikaneren i at få en drømmedebut på hjemmebane for SIF.

Dermed endte det 2-0, og det kan SIF bestemt ikke tillade sig at være utilfreds med.

Resultatet betyder, at klubben med blot to runder tilbage af grundspillet nu kun har to point op til Randers, der har tabt syv kampe i træk.

På dagen var der mange fine præstationer på SIF-holdet. Ikke mindst den centrale midtbane med Ibrahim Moro og Sammy Skytte.

- Der var mange, der shinede. Jeg synes, at Ibrahim og Sammy var fantastiske, siger Peter Sørensen.