Pågribelsen af en af de formodede gerningsmænd til røveriet mod Kloster Sølv giver politiet håb om en opklaring af sagen. Foto: Adam Haff

Politiet anholder formodet røver mod guldsmed

Adam Haff 

Politipatrulje spottede 20-årig københavner i flugtbil, der var efterlyst efter røveriet mod guldsmed i Kjellerup

KJELLERUP Få timer efter røveriet mandag klokken 16.10 i guldsmedeforretningen Kloster Sølv i Kjellerup blev en af de formodede gerningsmænd pågrebet.

En politipatrulje spottede klokken 19.59 bilen, en turkisfarvet Toyota Yaris, på Østjyske Motorvej omkring Horsens. Politifolkene fulgte bilen på afstand og tilkaldte forstærkning. Den formodede medgerningsmand til røveriet forsøgte kortvarigt at slippe væk, men i Tørring klappede fælden.

Manden blev klokken 20.52 pågrebet ved en udramatisk anholdelse, oplyser politikommissær Bent Riber Nielsen, politiet i Silkeborg.

Den anholdte er en 20-årig mand fra Kgs. Lyngby nord for København. Han er sigtet for deltagelse i røveriet og bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Flugtbilen bliver i dag gået igennem med en tættekam for at sikre spor, lige som også videoovervågningsbånd og vidneudsagn skal studeres.

Røveren slap væk med smykker og penge. Han fik udleveret nogle bakker med sølvringe. Han tog selv nogle herresmykker fra et stativ og så forlangte han at få penge. Det samlede udbytte er endnu ikke opgjort.