Mette Lindberg er netop flyttet ind i lokaler på Frederiksberggade, hvor hun har etableret sig med »Atelier & Galleri Mette Lindberg«.- Jeg vil gerne leve af min kunst, siger hun, der har en bachelor i marketing og ledelse og er kandidat i analytisk kommunikation.

Mette åbner atelier

Tekst og foto: Peter Bruvik-Hansen 

Mette Lindberg satser på en fremtid som selvstændig og etablerer atelier og butik på Frederiksberggade

SILKEBORG Hun har en bachelor i marketing og ledelse og er kandidat i analytisk kommunikation, så der kan umiddelbart synes langt til en tilværelse som udøvende kunster med eget værksted og atelier.

Ikke des to mindre er det virkeligheden for Mette Lindberg, der i den kommende uge slår dørene op til »Atelier & Galleri Mette Lindberg«.

- Jeg har haft altelier hjemme siden august. Det har fungeret fint, men der går lidt for hurtigt vasketøj i det, smiler Mette Lindberg og tilføjer.

- Her kan jeg vise mine malerier og det er lidt mere uforpligtende for kunderne, end hvis de kommer hjem privat. Så nu skal det prøves af, siger hun, der allerede for 15 år begyndte at male lidt »for sjov«

- Jeg havde solgt et maleri i ny og næ og etableret en blog. Så fik jeg et arbejde som handicaphjælper fire dage om ugen, og det gav mig mulighed for sideløbende at male. Og så sprang jeg ud i det, konstaterer hun, der er »holdt op med at tælle fødselsdage«, men fylder 34 år næste gang og privat deler adresse med kæresten Christian og deres søn Albert på halvandet år.

Erfaringer fra det sidste halve år med atelier og værksted i privaten har overbevist hende om, at hun kan få det til at løbe rundt.

- Men man ved jo aldrig, hvordan det går i næste måned. Men til gengæld har jeg lært, at man ikke skal gå rundt i en bobbel af bekymring over, hvor pengene skal komme fra. For så bliver det tankerne omkring det, der kommer til at fylde, siger Mette Lindberg

Etableringen af Atelier & Galleri Mette Lindberg markeres med åbning fredag den 10. marts og lørdag den 11. marts.