Foto: Colourbox

Dømt for indsmugling af kæmpe parti kopi-cigaretter

Brian Holst 

To mænd har fået dom i en stor sag, der inkluderer 670.000 kopi-cigaretter, over 8000 kanonslag og 4500 doping-piller

THEM En 38-årig mand fra Them er blevet dømt for besiddelse og forsøg på videresalg af 670.000 indsmuglede kopi-cigaretter.

Manden har fået et års fængsel, hvoraf tre måneder blev gjort ubetinget. Desuden har en 30-årig mand fået tre måneders betinget fængsel, fordi han forsøgte at påtage sig det fulde ansvar, selvom han ikke havde noget med sagen at gøre.

- Jeg kan ikke vide, hvad der ligger bag. Men jeg kan forestille mig, at den 30-årige er blevet betalt for at tage sig skylden, siger anklager Gorm Søgaard Lund fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Det var aflytning i forbindelse med en narkosag, der førte politiet på sporet af de 670.000 kopi-cigaretter, 4500 doping-piller og over 8000 kanonslag, der blev fundet på en ejendom ved Them. Cigaretterne blev fundet i en container, mens pillerne og kanonslagene blev fundet i et værksted. Cigaretterne har været til undersøgelse hos Prince og Marlboro, som har konstateret, at der er tale om kopier. Både cigaretterne, kanonslagene og pillerne skulle bruges til salg.

Gorm Søgaard Lund er glad for, at det ikke lykkedes for den 38-årige mand at få en stråmand til at tage ansvaret.

- Da vi havde fundet alle varerne på ejendommen, havde vi den 38-årige til afhøring. Han fortalte, at han ikke havde noget med sagen at gøre, men at han vil få den ansvarlige til at stå frem. Senere blev vi kontaktet af den 30-årige, som tog skylden på sig. Vi havde dog aflytningsmateriale, som dokumenterede, at det var den 38-årige mand, der stod bag. Det er vigtigt, at de rigtige får dom, og at »de små fisk« ikke tager skylder for de store, siger Gorm Søgaard Lund.

Den 38-årige blev foruden fængselsstraffen også dømt til at betale en bøde på 1,2 millioner kroner, som staten at blevet snydt for i told og afgifter på grund af indsmuglingen af cigaretterne.