Den østlige del af landet får en højtrykspræget weekend. Colourbox

Tjek her om forårsvejret er på vej

Mens den nordvestlige del af landet må vente, kan Sjælland og Bornholm se frem til en pæn og solrig weekend.

VEJRET Higer man efter foråret og varmen fra solens stråler, så vil man være bedst stillet, hvis man befinder sig på Sjælland eller Bornholm i den kommende weekend.

For landet deler sig i to i løbet af lørdagen og søndagen, hvor de østlige egne kan forvente rigelige mængder sol, mens de nordlige og vestlige egne går en grå og visse steder halvvåd weekend i møde.

Det forklarer Frank Nielsen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Det bliver lidt opdelt, hvor den østlige og sydlige del af landet får en weekend med forårsfornemmelser, uden at det bliver meget varmt, opsummerer han weekendvejret.

Fredagen begynder lovende især for nordjyderne, der vil få mest glæde af solen, mens den sydvestlige del af landet vil få flere skyer. Fællesnævneren for hele landet er, at det vil holde tørt.

I løbet af aftenen og natten vil tågen lægge sig over dele af Jylland.

- En front vil presse sig på fra vest, og det kan give flere skyer og måske lidt regn ved Vestkysten, siger Frank Nielsen.

Lørdag vil landet blive delt ved Storebælt.

- Vest for Storebælt vil et skydække lægge sig over Fyn og Jylland, mens skyerne vil vige for solen i løbet af lørdagen på Sjælland og Bornholm, siger Frank Nielsen.

I Jylland vil man flere steder måske få en smule nedbør, men det bliver ikke i store mængder.

- De får en lidt grå og halvvåd lørdag, mens den østlige del får en tør en af slagsen med en del sol, siger vagtchefen.

I løbet af søndagen vil den tørre luft brede sig over Fyn og Sønderjylland, så det kun bliver den nordvestlige del af landet, der ikke får glæde af solen.

Temperaturerne vil næppe snige sig over de ti grader i weekenden, og den østlige del af landet kan opleve nattetemperaturer omkring frysepunktet.

- Men det bliver en ret fin weekend, og gradvist bliver det noget mere højtrykspræget, og det vil også række ind i næste uge, siger vagtchefen.

/ritzau/