Silkeborg Voel vandt nøglekampen mod TTH Holstebro. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Flot comeback sender Silkeborg-Voel på slutspilskurs

Mathias Hove Andersen 

Efter at have været bagud med otte mål rejste Silkeborg-Voel sig og vandt nøglekampen mod TTH Holstebro

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel er snublende tæt på slutspillet. Det er konklusionen efter lørdagens hjemmesejr over TTH Holstebro, der blev slået med 34-30 i Jysk Arena, hvor værterne kæmpede sig tilbage efter at have været bagud med otte mål.

Sejren betyder, at Voel-holdet konsoliderer sjettepladsen i Primo Tours Ligaen, hvor de nærmeste forfølgere fra Randers og Esbjerg er distanceret med tre point inden de to sidste runder i grundspillet.

- Det er altafgørede, at vi vinder. Det var kun sejren, der talte, og det hjalp måske lidt, at vi blevet presset derud, hvor der kun var en vej tilbage. Det var godt at se, at vi fik rettet ind, og pigerne genfandt troen på hinanden. Samtidig fik vi nogle redninger, og jeg ved ikke, om det var forsvaret eller målmanden, der gjorde det, men der var i hvert fald nogle ting, der begyndte at hjælpe hinanden, og så løfter niveauet sig voldsomt, konstaterer cheftræner Jakob Andereasen, der samtidig minder om, at pladsen i slutspillet endnu ikke er sikret.

- Vi skal afgøre det mod Odense. Det ville være fantastisk at kunne gøre det på hjemmebane, men der er lang vej endnu, påpeger Voel-træneren.

Skidt start
Hjemmeholdet fik ellers en skidt start på kampen, og efter fire minutters spil var Voel-kvinderne bagud med 1-4. TTH udbyggede efterfølgende føringen til fire mål, og allerede efter ni minutter så Jakob Andreasen sig nødsaget til at tage timeout.

Værterne fik hurtigt reduceret til 6-8 efter scoringer af Freja Cohrt, Stine Skogrand og Sofie Bæk Andersen, men den kortvarige opblomstring blev efterfulgt af en sløj periode, hvor gæsterne havde alt for let spil i offensiven. Målene væltede ind, og efter 21 minutter var stillingen 8-16.

Silkeborg-Voel fik dog bedre fat i defensiven frem mod pausen, hvor Stephanie Andersen bød ind med en håndfuld redninger, og med otte sekunder tilbage af første halvleg reducerede Rikke Iversen til 15-18.

Voel i front
Seks minutter inde i anden halvleg udlignede stregspilleren til 18-18 efter flot forarbejde af Stine Skogrand, og i det efterfølgende angreb bragte Louise Lyksborg hjemmeholdet i front for første gang.

Silkeborg-Voel udbyggede føringen til 26-22 et kvarter inde i anden halvleg, hvor Freja Cohrt scorede sit femte mål. Fløjen var i det hele taget iøjnefaldende efter pausen, hvor profilen Trine Troelsen løftede sit spil og viste sin klasse. Det samme gjorde Stephanie Andersen, der leverede flere store redninger i Voel-målet.

Selvom kampen efterfølgende spidsede en smule til, trak Silkeborg-Voel det længste strå og vandt opgøret med 34-30.

Slutspilsbilleten kan dermed sikres endegyldigt fredag 24. marts, hvor Odense HC gæster Jysk Arena klokken 18.30.