Bergen er en meget smuk by med en fantastisk beliggenhed. Vi tager Fløibanen op til udsigtspunktet Fløyen, hvorfra udsigten er ubeskrivelig.

Smukke oplevelser i Norge

På bus-, tog- og sejltur gennem Norges fantastiske natur og byer, 24.-29. juli

Norge er et imponerende land. Så tæt på ligger vores nabo i nord, og alligevel er landet så forskelligt fra Danmark. Høje og barske fjelde, glimtende fjorde og betagende vandfald kæmper om den besøgendes gunst, mens den rene klare luft bidrager med røde kinder.

På denne Norgesrejse med De Graa Busser er Arne Doktor rejseleder, og deltagerne skal opleve en bid af Norge, der byder på store fjeldområder på Hardangervidda, den verdensberømte Bergensbane, sejltur til Bergen, den hyggelige by, Geilo, hovedstaden Oslo og meget mere - godt garneret med natur i store mængder.

Langs Norges kyst
Bussen samler op i Midtjylland sidst på eftermiddagen mandag 24. juli og kører til Hirtshals. Klokken 19 går vi ombord på Fjordlines moderne og dejlige skib MS Stavangerfjord, indkvarterer os i dobbeltkahytter og sejler mod Stavanger.

Efter afsejling nyder vi en lækker buffet bestående af flere kolde og lune retter. Til maden er der gratis øl, vin, vand og kaffe.

Tirsdag morgen ligger skibet til ved Stavanger i 45 minutter, inden en utrolig smuk sejltur venter os langs Norges vestkyst. Mens vi sejler nyder vi en skøn morgenbuffet, mens vi hele tiden har udsigt til majestætiske fjelde, dybe fjorde og den smukke skærgård.

Godt middag ankommer vi til Bergen og kører til vort hotel, Scandic Neptun - direkte beliggende i centrum og med fire stjerner på tavlen. Om aftenen spiser vi middag i hotellets restaurant.

Moderne museum
Næste dag skal vi på rundtur i denne, Norges anden største by. Visse steder er det i Bergen som at gå en tur i et levende museum, men samtidig er byen moderne.

Bergen blev grundlagt for over 900 år siden og har rødder helt tilbage til vikingetiden. Byen var en af de hanseatiske hovedbyer, og var i mange hundrede år selve centrum for handlen mellem Norge og Europa. I dag er der massevis af spisesteder, værtshuse, håndværksbutikker og historiske museer på Bryggen, den mest iøjnefaldende rest fra denne storhedstid.

Efter norske forhold er Bergen en storby, men har charme og atmosfære som en landsby. Den har en utrolig smuk beliggenhed med udsigt til det åbne hav og er ret kendt for de omgivende syv fjelde, Bryggen, fiskemarkedet og en af Norges største årlige begivenheder, nemlig »Festspillene«.

I bussen kører vi en rundtur i byen, og over middag tager vi med den berømte Fløibanen, en af Norges mest populære turistattraktioner, der kører os op til udsigtspunktet Fløyen, hvorfra der er en ubeskrivelig udsigt.

Den smukkeste togrejse
Efter to nætter i Bergen sætter vi os til rette i toget, som kører mellem Bergen og Oslo.

En vidunderlig tur venter os op mod Hallingskarvet og Hardangervidda. Vi kører i godt to timer og passerer Arna, Dale og Voss, inden vi når Myrdal station, beliggende godt 900 meter over havet.

Her stiger vi om til »verdens smukkeste togrejse« - Flåmsbanen, der på godt en time bringer os fra Myrdal ned til Flåm i den yderste ende af Sognefjorden.

Efter et ophold på dette skønne sted kører vi op over Aurlandsfjeldet til Geilo og indlogerer os på det fire stjernede Hotel Vestlia. Geilo er en hyggelig by, mest kendt som skisportsted, men bestemt også et sommerbesøg værd.

Massakren på Ytøya
Herfra kører vi mod syd via Hønefoss til Oslo. Undervejs passerer vi øen Ytøya, hvor Breivik dræbte 67 personer ved massakren i juli 2011.

Ved eftermiddagstid når vi hovedstaden. Vi besøger Holmekollen skicenter, inden vi når centrum, hvor vi indkvarteres på Hotel Thon - nabo til kongeslottet. Aftentur til fods i centrum - og dagen efter ser vi lidt nærmere på blandt andet Operahuset.

Bussen kører herefter mod Langesund, hvorfra vi sejler til Hirtshals.

Retur i Midtjylland lørdag 29. juli midt på aftenen.

Prisen er
Prisen for denne smukke sommerrejse til Norge er 7350 for avisens abonnenter i dobbeltværelse. Eneværelsestillæg på 1600 kroner.

I prisen er inkluderet:

Kørsel i moderne langsturbus

Erfaren rejseleder

Færgeoverfart Hirtshals-Bergen med kahyt

To nætter i Bergen

En nat i Geilo

En nat i Oslo

Halvpension - sluttende med morgenmad lørdag

Udflugtsprogram inklusive tog og sejladser

Sejlads Langesund-Hirtshals

Bestemt plads i bussen kan reserveres for 100 per person.

Tilmelding til Læserklubben i Silkeborg på [email protected] eller på telefon 87 22 84 69.