Karl Hemmingsen og Carsten Holst træder tilbage som ministre i skyttelauget. De afløses af Peter Holst, som er ny krigsmister og nyudnævnte ceremoniminister, Søren Lodberg Rasmussen. Fra venstre er det Peter Holst, Carsten Holst, Karl Hemmingsen og Søren Lodberg Rasmussen. Foto: Flemming Heiberg

Yngre ministerkræfter i skyttelauget

To erfarne ministre er trådt ud af Silkeborg Skyttelaug af 1857. Restauratør Bent Jørgensen valgt til æresmedlem

SILKEBORG Det var to erfarne ministre, der på generalforsamlingen i Silkeborg Skyttelaug af 1857 valgte at træde ud af ministeriet. Krigsminister Karl Hemmingsen og ceremoniminister Carsten Holst blev efter henholdsvis 20 og 26 år på posten afløst af Peter Holst og Søren Lodberg Rasmussen.

Generalforsamlingen på Hotel Dania gav desuden genvalg til finansminister Flemming Heiberg og udenrigsminister Michael Balle. I sin beretning oplyste statsminister Henrik Holst Christensen, at skyttebroder og restauratør, Bent Jørgensen, i årets løb blev udnævnt til æresmedlem. Det skete blandt andet på grund af hans store indsats omkring samarbejdet med det aalborgensiske venskabslaug, Det Broderlige Skydeselskab Papegøjegildet fra før den 20. maj 1431.

Statsministeren hyldede de afgående ministre for en stor indsats gennem de mange år i ministeriet. Der blev optaget otte nye skyttebrødre fra den efterhånden lange venteliste.