Sebastian Skube og BSV slog Århus. Foto: Jens Anker Tvedebrink

BSV-træner: Stærkt af holdet

Michael Helligsø 

De danske meste viste klassen i det sidste kvarter mod Århus Håndbold, der blev besejret 30-29

HåNDBOLD Man skal åbenbart aldrig afskrive Bjerringbro-Silkeborg.

Selv når det ser sværest ud, har holdet en evne til at fighte sig tilbae, og det gav BSV’erne igen prøver på i onsdagens hjemmekamp mod Århus Håndbold.

Det opgør endte med en 30-29 sejr, selv om BSV med et kvarter igen havde været nede med 21-25. Men i slutfasen blev der sat styr på defensiven, og fem scoringer i træk til værterne bragte dem tilbage i opgøret.

Dagens helt blev en velspillende Jacob Lassen, der med et minut igen scorede sejrsmålet, og da Århus’ Anders Martinussen kort efter ramte stolpen i helt fri position, var sejren en realitet.

- På en dag, hvor vi havde mange med i spillet og flere blå mærker, var det ikke bare lige til. Det var stærkt, at holdet kunne vinde sådan en kamp, siger cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen.

Han havde store roser til matchvinder Jacob Lassen, der vel spillede sin bedste kamp i BSV-trøjen i fraværet af Nikolaj Øris, der blev sparet.

- Lassen lavede mål i tilsvarende situationer, som vi bringer Øris i. Der viste han, at han kan en masse, siger Peter Bredsdorff.

Ved pausen var BSV i front med 17-16 efter en halvleg, hvor målmand Søren Rasmussen slet ikke fik fat i noget.

Århus kom bedst ud til til anden halvleg, og fire gæstemål i træk ved stillingen 18-17 tippede kampen over til århusianerne, der jagtede to vigtige point i kampen for at komme i slutspillet.

Men BSV fik sendt Stefan Hundstrup, der ellers skulle have været sparet, ind i forsvaret, og han var med til at stabilisere defensiven.

Århus holdt en scoringspause på otte minutter, og i slutfasen havde BSV den afgørende kølighed - og marginalerne med sig.

Dagens topscorer blev Kristian Klitgaard med otte mål, hvoraf de seks var på straffekast.s

Med sejren er BSV i den grad med om at nå andenpladsen, der medfører to point til slutspillet. TTH Holstebro er før de sidste tre runder et point foran BSV.