De nye kvote 2-tal er netop offentliggjort, og VIA Campus Silkeborg har stadig en solid tilgang af ansøgere. Uddannelsen til sygeplejerske er populær og give gode muligheder for videreuddannelse.

Lokale uddannelser er stadig populære

Pædagoguddannelsen og sygeplejerskeuddannelsen på Campus Silkeborg oplever markant fremgang i antallet af kvote 2-ansøgninger i forhold til 2016. Læreruddannelsen falder en smule, men stiger samlet set

SILKEBORG Det lokale Campus Silkeborg under VIA University er fortsat en populær destination blandt de unge, når de skal vælge uddannelsesby.

Antallet af 1. prioritetsansøgninger stiger fra 282 i 2016 til 299 i år for de tre uddannelser som pædagog, sygeplejerske samt lærer.

Sygeplejerskeuddannelsen har i år modtaget 98 kvote 2-ansøgninger mod 85 i 2016, hvilket resulterer i en stigning på 15,3 pct.

Uddannelsen optager 90 studerende, hvoraf halvdelen er kvote 2-ansøgere, og har derfor modtaget flere ansøgninger, end det er muligt for uddannelsen at optage.

- Jeg er meget glad for, at vi modtager så mange ansøgninger, i forhold til det optag vi har. Det er en uddannelse med mange muligheder, hvor du kan finde din egen niche inden for psykiatrien, som sygeplejer eller noget helt tredje, mens du også har mulighed for at rejse ud i verden med din uddannelse. Styrken er også, at uddannelsen er forsknings- og udviklingsbaseret, og derfor kan de studerende læse videre bagefter, fortæller uddannelsesleder i Silkeborg, Birgitte Hindsgaul.

Flere pædagoger
Campus Silkeborg tæller også pædagoguddannelsen i Ikast, hvor der til dagligt går 360 studerende, og her oplever uddannelsen ligeledes en øget popularitet. Der er modtaget 124 ansøgninger i år mod 112 i 2016, og dermed en stigning på 10,7 pct.

59 af de 118 studerende der optages, er fra kvote 2 – og pædagoguddannelsen har derfor modtaget mange flere ansøgninger, end der er plads til.

- Jeg er rigtig glad for, at stadigt flere unge søger til Ikast, og vi har også arbejdet meget med studiemiljøet de seneste år, mens vi ligeledes har arbejdet mere med det kreative aspekt. Den måde vi starter vores uddannelse på gør, at de studerende bliver rystet godt sammen, og det resulterer i et meget nært studiemiljø, hvor både undervisere og studerende har en tæt relation til hinanden, fortæller uddannelsesleder, Kristine Buus Johansen.

Stabile tal for læreruddannelsen

Læreruddannelsen i Silkeborg stiger 8,6 pct. i samlede antal ansøgninger, mens antallet af dem, der søger specifikt om at studere i Silkeborg, kaldet 1. prioritetsansøgninger, falder lidt.

Her modtog uddannelsen 85 ansøgninger i 2016 mod 77 ansøgninger i år – svarende til et fald på 9,4 pct. Uddannelsesleder, Britta Riishede, er dog fortrøstningsfuld på trods af tilbagegangen.

- Vi klarer den stadigvæk rigtig godt på læreruddannelsen i Silkeborg, og selvom der måske kommer to eller tre studerende mindre på vores hold, så ændrer det ikke noget på uddannelsen. Vi har et nært studiemiljø, hvor de studerende er tæt på hinanden, men også på lærerne. Det gør også, at der er en anderledes omsorg for hinanden, pointerer Britta Riishede.