- Kvaliteten er den kendte fra Okkels. I forhold til frozen yoghurt giver vi kvaliteten et løft, siger Jasmin Melina Rendbæk, daglig leder i Soft by Okkels. I baggrunden indehavere Thomas Okkels (th) og Thomas Fog.

Okkels lancerer nyt koncept

Tekst og foto: Peter Bruvik-Hansen 

»Soft by Okkels« giver mulighed for selv at lave sin softice og toppe den med frugt, honning, musli og chokolade

SILKEBORG - Vi vil gerne være lidt på forkant med udviklingen. Vi ser os selv lidt som firstmovers, siger Thomas Okkels, indehaver af »Soft by Okkels«, som han sammen med sin kompagnon Thomas Fog åbner på Vestergade i den kommende uge.

Lokalt er parret kendt for Okkels Is på Nygade, hvor Thomas Okkels siden 2006 har fremstillet og solgt hjemmelavet italiensk-baseret flødeis. Her var Thomas Fog den første medarbejder, han ansatte, og samarbejdet var så godt, at han siden blev medejer af firmaet.

Nu åbner parret »Soft by Okkels«, hvor kunderne får mulighed for selv at »tilberede« deres softice. Et koncept, der ifølge Thomas Okkels vil overtage markedet fra ideen med »frozen yoghurt«.

Økologisk italiensk softice
- Vi kan se, at frozen yoghurt er på vej væk. Det nye er at lave sin egen softice. Det er også det, vi oplever på messe i Italien. Og generelt kan man jo bare se sig omkring i Danmark. Frozen yoghurt forsvinder fra gadebilledet, siger Thomas Okkels.

Soft by Okkels åbner i lejemålet, der senest har været adresse for kædebutikken »Yogo - Frozen Yoghurt«, som de to gange Thomas også drev. Fremover bliver det imidlertid softice baseret på en økologisk »base«, der bliver fremstillet syd for Livigno, som kommer i fokus. Her kan man vælge mellem fire forskellige softice, som kunderne selv vælger i automater. Den frosne yoghurt forsvinder dog ikke helt, idet man fortsat vil kunne få den i de to populæreste smagsvarianter; græsk yoghurt og mango.