Politiet: Overfald på Skat-medarbejder var planlagt

Adam Haff 

Politiets centrale efterforskning leder efter et motiv til voldsomt overfald på skattemedarbejder i Silkeborg. Hendes eventuelle kontroverser med borgere skal afdækkes

SILKEBORG Politiets centrale efterforskningsenhed arbejder på fuldt tryk med efterforskningen af det grove overfald tirsdag morgen på en skatte-medarbejder uden for hendes bolig i Silkeborg.

- Noget tyder på, at der er tale om enkelt gerningsmand, som overfaldt kvinden. Men vi kan på nuværende stadie ikke afvise, at der var medgerningsmænd, eventuelt nogle, som holdt vagt.

Sådan siger Hans Roost, der er politiinspektør og leder af central efterforskning ved Midt- og Vestjyllands Politi til Midtjyllands Avis.

Ganske usædvanligt udløste overfaldet en pressemeddelelse fra skatteministeren. Kort efter overfaldet mørklagde politiet sagen, og i mens blev der spekuleret i, om overfaldet er relateret til kvindens arbejde i skattevæsenet.

- Vi har endnu ikke afklaret, om vi skal gå videre af den vej. Der er nogle ting, vi skal have afdækket med arbejdspladsen, før vi vil lægge os fast på noget. Vi skal blandt andet afhøre hendes kolleger og have klarhed over, hvilke sager, hun arbejdede med, siger han.

Politiet vil ikke udelukke noget, men Hans Roost vurderer, at overfaldet var planlagt:

- Det her sker på et tidligt tidspunkt af døgnet og på et sted, hvor der ikke lige kommer nogen forbi. Derfor kan vi næsten helt udelukke, at vi har at gøre med »tilfældigheds-vold«. Men på nuværende tidspunkt holder vi naturligvis flere muligheder åbne, siger Hans Roost.

Kvinden kom meget slemt til skade ved overfaldet. Hun fik flere knoglebrud i ansigtet, en brækket kæbe og flere brækkede ribben, oplyser politiinspektøren.

Politiet har kortvarigt afhørt den kvæstede kvinde. Man har søgt efter spor ved hendes hjem, og talt med forskellige personer, herunder arbejdspladsen. Kvinden skal også genafhøres, når hun er i stand til at tale om det.

Hans Roost fortæller, at overfald på ens enemærker er noget af det værste, man kan blive udsat for:

- Det her er en meget, meget grov sag. Det er meget intimiderende, når man overfaldes på sin bopæl. Det er her, vi alle har brug for at kunne føle os trygge, det er vores »helle«. Der er også grunden til at hjemmerøverier straffes ekstra hårdt, siger Hans Roost