Kasper Dolberg scorede i sidste uge, da Ajax tabte 2-1 i Telia Parken. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Dolberg: Ajax spiller bedre end FCK

Voel-drengen mener, at Ajax spiller bedre fodbold end FC København

FODBOLD Den danske landsholdsangriber Kasper Dolberg mener, at hans hollandske klub, Ajax, spiller bedre fodbold end FC København, som Dolberg og co. skal møde torsdag aften i ottendedelsfinalen i Europa League.

På hjemmebane skal Ajax forsøge at gentage de gode takter fra anden halvleg i sidste uges 1-2-nederlag i Telia Parken.

Det siger Voel-drengen på et pressemøde forud for torsdagens returkamp i Amsterdam.

- Jeg synes, vi spiller bedre fodbold end dem, og vi er bedre med bolden. Det handler om at spille uden om dem, spille hurtigt og sørge for, at de kommer ud at løbe.

- Da vi kom ud efter pausen i København, gjorde vi, hvad vi skulle. Hvis vi kan spille sådan i 90 minutter i morgen, så tror jeg, det ser godt ud, siger Kasper Dolberg.

Samme vurdering kommer fra Ajax-cheftræner Peter Bosz.

- Jeg er optimist af natur. Vi spillede godt, men vi kom skidt fra start i København. Vi er ikke stærkere end københavnerne eller kan springe lige så højt, men vi er bedre til at spille fodbold, siger træneren.

Kasper Dolberg stod for Ajax-udligningen i første halvleg, da den tidligere SIF-spiller havde listet sig om bag Mathias »Zanka« Jørgensen og siden kom først på bolden i kamp med Peter Ankersen.

I returkampen har »Zanka« karantæne, og derfor bliver det formentlig Jores Okore, der går ind ved siden af Erik Johansson som direkte modstander til Dolberg.

Okore er ikke en spiller, som Dolberg har det store kendskab til.

- Det er ikke så forfærdelig meget, jeg har set ham spille.

- Jeg ved, at han er en rigtig stærk spiller, som rent fysisk måske er lidt stærkere end »Zanka«. Men rent fodboldmæssigt har jeg ikke noget billede af, hvordan han er, siger landsholdsangriberen.

Også Ajax er ramt af en karantæne til klubbens anfører. Der er dog flere spillere i truppen, som kan erstatte Davy Klaassen, mener Kasper Dolberg.

- Selvfølgelig er han en, som går forrest, når det handler om at fighte. Han løber en hel masse meter, og det betyder meget for holdet. Men jeg vil også mene, at vi har spillere, som kan fylde hans plads ud, siger Kasper Dolberg.

Cheftræner Peter Bosz har endnu ikke fortalt spillertruppen, hvem som skal overtage pladsen på midtbanen ved siden af blandt andre Lasse Schöne.

- Vi skal ned og træne lige om lidt. Vi må se efter træningen, hvem det er, som skal spille, siger Peter Bosz.

- Det er ærgerligt, Klaassen ikke er med, for han er i god form og scorer mål, så det er ærgerligt, han ikke er med, tilføjer træneren.

/ritzau/