Führers mellemværende

ANDREAS FÜHRER En af byens kunstneriske sønner, musikeren og billedkunstneren Andreas Führer, vender hjem og deltager i årets Silkeborg-udstilling til april. Det kan man læse mere om i dagens kulturtillæg. Men Andreas Führer er lige nu også aktuel med en udstilling på kunstgalleriet Years i København. Udstillingen hedder »Daddy Issues«, og er ifølge en omtale i dagbladet Politiken et mellemværende med kunstnerens fædrene ophav. Andreas er nemlig søn af Silkeborg-kunstneren Kai Führer, som døde sidste år i en alder af 75 år. Kai Führer boede i Funder i et bohemeagtigt hjem, som sønnen Andreas nu har overtaget. Udstillingen kan ses til 30. april.

JONAH BLACKSMITH Et af tidens mest hippe danske bands, Jonah Black-smith, med Thomas Alstrup fra Sejling i front, var for snart to uger siden på scenen i Kedelhuset. Efterkommerne af den sorte smed fra Thy er et eftertragtet band ikke bare herhjemme, men også ude i den store verden. På bandets hjemmeside oplyses det således, at Jonah Blacksmith står over for sit første eventyr i udlandet, da bandet er inviteret til Canada for at spille på årets Winnipeg Folk Festival til juni.

CELESTIAL SON I øvelokalet i Lydpotten på Guldbergsgade i Alderslyst var bandet kendt som Drone. I dag hedder det Silkeborg-baserede rockband med sangeren, sangskriveren og guitaristen Rasmus Sjøgren i front, Celetial Son, og har god vind i sejlende for tiden. Lørdag 25. marts er Celestial Son hovednavn ved en stort opslået rockkoncert på Train i Aarhus. »Celestial Son rykker ind på Train for at give en koncertoplevelse i musikalsk og visuel særklasse. Det innovative rockband hæver endnu en gang ambitionsniveauet og implementerer kreative visuelle elementer i en live-præsentation af deres velkomponerede sange«, fremgår det af spillestedets hjemmeside.

CARSTEN FRANK Han har bopæl i både Malaga og Silkeborg og til april er han udstillingsaktuel i Videbæk. Kunsteren Carsten Frank viser fra 8. april til 28. maj sin udstilling »A kind of human trash« i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk. - Jeg glæder mig til at udfylde rammerne i arkitekt Henning Larsens smukke bygning, siger Carsten Frank. Udstillingen er en del af programmet for europæisk kulturhovedstad Aarhus 2017.