Galleriejer Henrik Omme har igen i år delt rundhåndet ud af kunst fra galleriets store grafiske samling. Foto: Martin Ballund

Galerie Moderne uddeler kunst

Over de seneste tre år har Galerie Moderne Silkeborg uddelt kunst for mere end en halv million kroner

KULTUR Igen i år deler Galerie Moderne Silkeborg rundhåndet ud af kunst til en lang række institutioner i Silkeborg Kommune.

Dermed har galleriet over de seneste tre år foræret kunst for over en halv million kroner til kommunale institutioner som plejecentre, børnehuse, vuggestuer, skoler samt hospitalsafdelinger, kirker og sognehuse rundt om i kommunen.

De har alle søgt om at få del i puljen, som Galerie Moderne deler ud af hvert år på galleriejers Willy Ommes fødselsdag den 15. marts.

Formålet med kunstuddelingen er ifølge galleriejer Henrik Omme at få god kunst af høj kvalitet ud i det offentlige rum.

- Dermed får vi også fjernet megen af den dårlige kunst og erstattet den med kvalificeret kunst til glæde for de mange, der færdes de pågældende steder, siger han.

Blandt modtagerne i år er menighedsrådet for Gjern og Skannerup Sogne, billedkunstgruppen på Kornmod Skole, børnehuset i Fårvang, Bryrup-Vinding-Vrads kirker, den selvejende institution Silkeborg Lejren på Ahl Hage, Mariehøj Sogn, Langsøskolen i Silkeborg, Them Sogns Menighedsråd, Skægkær Skole, Selvhjælp Silkeborg i Estrupsgade, Balle Sognegård, Frisholm Skole, Værkeriet på Lemming gl. Skole, Virklund Fritidscenter, Sejs-Svejbæk Menighedsråd, Silkeborg Provstikontor, Silkeborg Kirke, Den kommunale Tandreguleringsklinik i Hostrupsgade samt patienthotellet, dagkirurgisk afsnit, intensivt afsnit og diagnostisk center ved Regionshospitalet Silkeborg. kloch