Lars Larsen.

Lars Larsen åbner ny butik hvor det hele begyndte

SEJS/AARHUS Når Lars Larsen torsdag den 23. marts 2017 klipper snoren til JYSKs første citybutik i Jylland, bliver det lidt af en historisk begivenhed. For det var nemlig også i Aarhus, hvor den nye citybutik rykker ind i Bruun’s Galleri, at verdens første JYSK-butik åbnede.

Nærmere bestemt var det på Silkeborgvej 45, at Lars Larsen slog dørene op for Jysk Sengetøjslager mandag den 2. april 1979, præcis klokken otte. Inden åbningen stod flere end 100 forventningsfulde kunder i kø, som måtte lukkes ind i hold.

- Jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at åbne vores første jyske citybutik i Aarhus, hvor det hele begyndte for 38 år siden. Jeg håber selvfølgelig også, at kunderne denne gang møder talstærkt frem for at få fingre i nogle af vores mange gode tilbud, siger Lars Larsen, der ejer JYSK.

Efter åbningen i Aarhus i 1979 gik det slag i slag for virksomheden, der indtil 2001 hed Jysk Sengetøjslager. Bare 14 dage efter den første butiksåbning bød Lars Larsen velkommen indenfor i butik nummer to i Hadsund, og 14 dage senere igen i den tredje butik i Aalborg. I dag har JYSK over 2.400 butikker i 47 lande.

Faktisk åbnede Jysk Sengetøjslager i 1979 også en butik på Store Torv midt i Aarhus. Butikken blev sidenhen lukket, mens andre kom til, så Aarhus i dag har fem JYSK-butikker. Og nu er Lars Larsen klar til at åbne sin første citybutik i Danmarks mest besøgte shoppingcenter, Bruun’s Galleri, med 40.000 besøgende om dagen.