Østjyske parcelhusejere har tjent 217 kr. om dagen det sidste år

Søren Nielsen 

SILKEBORG/ØSTJYLLAND Hvis man går ud fra, at et dansk parcelhus i gennemsnit er på 140 kvadratmeter, tjente en østjysk parcelhusejer på papiret 217 kr. om dagen i 2016 eller 79.520 kr. Det viser en analyse, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har lavet på baggrund af salgspriser fra Boligsiden.dk fra februar 2016 til februar 2017.

I gennemsnit har danske parcelhusejere på papiret tjent 188 kr. om dagen eller 68.620 kr. de seneste 12 måneder.

- Østjyske parcelhusejere har generelt haft et fornuftigt 2016, men der er stadig et stykke vej op til Østsjælland og København, som tegner sig for de største stigninger på om mod 500 kr. pr. kvadratmeter, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Nybolig.

Stigningerne vidner om et boligmarked, der endegyldigt har vristet sig fri af finanskrisen.

- Danskerne og ikke mindst østjyderne har genfundet optimismen og lysten til at træde ind på boligmarkedet, ikke mindst godt hjulpet på vej af gunstige konjunkturer og lave renter. Nyboligs ejendomsmæglere melder stort set overalt om øget aktivitet. Men vi skal selvfølgelig huske på, at kvadratmeterpriserne dækker over et stort spænd, men samlet ser det ud til, at de fleste husejere på papiret har tjent penge det seneste år, siger Thomas Hovgaard.