Foto: Jakob Stigsen Andersen

Omkring et koncertflygel

Backstagesalon med Jacob Nielsen i Jysk Musikteater

MUSIK Mandag aften inviterer Silkeborg-pianisten Jacob Nielsen til en backstage-salon bag scenen i Jysk Musikteater, hvor klassisk flygelmusik bliver blandet med film og rødvin. Konceptet med backstage-salonerne er at samle publikum tæt om koncertflyglet, hvor Jacob Nielsen med live-kameraer, filmfortolkninger og musik tager publikum ved hånden og formidler den stolte klassiske klaverlitteratur på en afslappet, rørende og humoristisk måde.

Ved backstage-salonen kan man på et lærred se Jacob Nielsens dronefilm over Vejlsø Mose eller optagelse ved et brusende hav ved vestkysten. Og se hans fingre danse hen over tangenterne til toner af Chopin.

- Salon-koncerten handler om at skabe et nærvær omkring flygelet, så publikum kan mærke musikken. Formålet er at give det publikum, som er vant til gå til koncerter, en ny og mere nærværende oplevelse med klassisk musik. Og samtidig vil jeg gerne åbne den klassiske musik op for et nyt publikum, som måske endnu ikke har oplevet at mærke den, siger Jacob Nielsen.

Backstagesalonen får stemplet »Ugens anbefaling«, fordi Jacob Nielsens koncert er en helt unik musikalsk oplevelse, hvor tanken er at publikum skal kunne mærke musikken.

Det er sjældent, at man får mulighed for at komme helt tæt på et stort koncertflygel og en fremragende koncertpianist som Jacob Nielsen.

Samtidig er koncerten en stærk visuel oplevelse med film og eksponeringer på et stort lærred. Og når der så også serveres et glas rødvin er oplevelsen tæt på total.

Der er ikke så ofte, at der er klassisk musik på programmet i Silkeborg, men her byder lejligheden sig til en koncertoplevelse i særklasse - tilmed med en lokal kunstner ved tangenterne.

Derfor giver kulturredaktionen denne koncert sine varmeste anbefalinger.