Robert Skov i en duel i opgøret mod FCK. Foto: Anders Brohus/POLFOTO

SIF tabte til mestrene – men god pulje venter

Peter A. Sørensen 

SIF-træner er ganske godt tilfreds med SIF’s kommende nedrykningspulje

FODBOLD En flot anden halvleg var tæt på at give SIF et overraskende point mod mestrene fra FC København, men i en hektisk anden halvleg var FCK’erne skarpe og vandt 1-3 på Mascot Park.

Det betyder, at SIF’erne skal i nedrykningsspil, hvor AaB, AGF og Viborg venter. Men SIF’erne har fem point ned til både AGF og Viborg og står med gode kort på hånden til at undgå de afsluttende nedrykningskamp. De venter for de to sidste hold i de kommende nedrykningspuljer.

- Meget er åbent, men det kunne have set værre ud, så på den måde er det fornuftigt, men AGF er altid svære at spille imod. Men fem point kan hurtigt være udlignet, når man skal møde hinanden to gange, lød det fra SIF-manager Peter Sørensen, der kan ærgre sig over, at Dennis Flinta har karantæne i det første opgør i nedrykningsspillet.

Opgøret på Mascot Park begyndte ensidigt. FCK’erne satte sig massivt på spillet i første halvleg, og uden konstant at være farlige sværmede gæsterne om SIF-målet, men hjemmeholdet red stormen af. Så 0-0 ved pausen var et fint resultat for SIF’erne.

Hjemmeholdet fik imidlertid en god pause-te, for hjemmeholdet kom flot ud til anden halvleg og pressede på, og forløsningen kom efter en times spil. Ibrahim Moro fyrede af og via en FCK’er, endte bolden i netmaskerne.

Den føring holdt syv minutter. Så udnyttede FCK’erne, at Dennis Flinta ikke fik trukket offside. Så kunne Andreas Cornelius spiller Federico Santander fri foran mål, og FCK’eren udlignede sikkert foran de 2995 tilskuere på Mascot Park.

Efterfølgende var der store chancer i begge ender, og først var Thomas Nørgaard helten, da han reddede flot. Så var det FCK, der reddede på stregen, inden Robert Skov hamrede et skud lige forbi.

Men netop som SIF sad på opgøret, slog FCK kontra, og efter en god aflevering af Tom Høgli, kunne Andreas Cornelius score til 1-2, og kort efter var det Uros Matic, der lukkede opgøret til 1-3.

- Det er sjældent, at man kan stå efter en FCK-kamp og være utilfreds med at tabe, mend et kan vi godt i dag. Chance-statstikken er næsten lige, og når de ikke formår at score i første halvleg, skyldes det også, at vi er godt organiseret. Men det er et godt hold, mente SIF-træneren.