Art palette and brushes with a lot of colors

Foredrag om maleren L.A. Ring

SILKEBORG »Banevogteren - på sporet af L.A. Ring-maleris usædvanlige historie«. Sådan lyder titlen på et foredrag, som lektor og forfatter Dorte Fogh samt forfatter og lektor emeritus ved Center for Videnskabsstudier Henry Nielsen holder i Senioruniversitetet i Silkeborg onsdag den 22. marts.

I 2011 udgav Dorte Fogh og Henry Nielsen sammen bogen »Frygt og fascination: Danske og udenlandske jernbanemalerier fra 1840 til i dag« på Aarhus Universitetsforlag. Et af de malerier, der blev analyseret heri, var L.A. Rings fine maleri »Banevogteren« fra 1884. Siden da har de to forfattere udgivet en monografi om netop dette billede, som har fået fine anmeldelser.

Gennem et omfattende arkivarbejde og et omhyggeligt studium af den litteratur, der allerede foreligger om L.A. Rings værk, er man i stand til at give svar på en lang række spørgsmål om værket, som hidtil har været helt eller delvist ubesvarede.

Foredraget holdes i Jysk Musikteater onsdag 22. marts om eftermiddagen.