Mandag er det forårsjævndøgn, men man skal ikke forvente meget mere end lige over ti graders varme denne uge. Polfoto/Jens Dresling

Fredag bliver fineste dag i sommerhalvårets første uge

Danmark går nu ind i den periode, hvor dagene målt fra solopgang til solnedgang er længere end nætterne.

VEJRET Endelig. Mandag er det officielt forårsjævndøgn og dermed også den første dag i sommerhalvåret.

Men det er også fortsat marts, og denne uge byder på endnu en omgang ustadigt vejr med kølige temperaturer og regnbyger, men også en del sol.

Ret meget over ti grader bliver det ikke til ifølge DMI’s prognose, og nattefrosten har endnu ikke sluppet taget i Danmark.

- Temperaturerne stiger fra omkring otte grader frem mod fredag, hvor det topper med måske op til 12 grader, siger Trine Pedersen, vagthavende meteorolog ved DMI.

- Mandag starter vi sløjt ud med en gedigen omgang regn som følge af et frontsystem, der passerer fra vest.

Tirsdag byder også på halvkedeligt vejr. Efter lidt solskin først på dagen trænger skyer og regnbyger sig på over det meste af landet.

- Onsdag derimod begynder det at lysne, og det varer ugen ud, siger Trine Pedersen.

Regnen holder sig i det nordjyske område. I de øvrige landsdele står den på sol og tørvejr og omkring ti graders varme onsdag.

Torsdag og fredag bliver også et par fine dage med solskin de fleste steder og endnu en tand højere temperaturer.

- Der skal nok komme sol til alle, forsikrer Trine Pedersen.

Det højtryk, som sørger for at holde skyerne på afstand, betyder også, at temperaturerne dykker ned under frysepunktet natten til torsdag og natten til fredag.

- Fredagen bliver nok den fineste dag inden weekenden med op til 12 graders varme. Dog ikke ved kysterne, hvor det vil være noget køligere, siger hun.

/ritzau/